hero

Philips Lumea iskustva, kako se Lumea koristi i da li stvarno radi?

devojka koja brije noge

Philips Lumea je među najpopularnijim beauty aparatima na svetu!

Kako i ne bi bio kada Philips tvrdi:

Zaboravi na bolne kratkoročne metode uklanjanja dlačica! Uživaj u 12 meseci glatke kože bez dlačica uz Philips Lumea IPL. Lako uklanjanje dlačica sa celoga tela iz udobnosti svoga doma, za glatku kožu bez dlačica poput one iz salona.

Zvuči kao ostvarenje sna svake žene, zar ne?

Niko ne uživa u svakodnevnoj borbi sa dlakama na telu, korišćenju brijača, odlascima na bolne tretmane depilacije… O tretmanima epilacije da ne govorimo, jer iako delotvorni – izuzetno su skupi.

Onda je aparat Philips Lumea zaista fenomenalno rešenje. Trajno uklanja dlačice, nije bolan, tretmane možemo da radimo onda kada nama to odgovara, iz udobnosti doma, a pritom je mnogo povoljniji nego profesionalni tretmani epilacije!

Da li je zaista tako?

Šta kažu iskustva sa Philips Lumea aparatom, kako se koristi ovaj aparat, koje su razlike između različitih modela? Baš sve što treba da znate pre kupovine otkrivamo vam u narednim pasusima!

Šta je tačno Philips Lumea?

Philips Lumea je laserski epilator – IPL aparat.

Philips Lumea koristi inovativnu tehnologiju zasnovanu na svetlosti pod nazivom Intense Pulsed Light (IPL), a sa ciljem da prekine ciklus ponovnog rasta dlačica. Lumea primenjuje nežne impulse svetlosti na koren dlake, stavljajući folikul u fazu mirovanja. Shodno tome, količina dlake koja je prisutna na telu postepeno se smanjuje.

Jednostavnije rečeno – ovaj aparat “uspavljuje dlačice” i to čini proređujući ih postepeno, ne odjednom – neće prekinuti njihov rast zauvek, niti će vas nakon prvog tretmana ostaviti potpuno lišenom dlaka, ali određeni vremenski period dlake neće rasti, a proređivaće sve veće površine iz tretmana u tretman.

Specifikacija i glavne karakteristike aparata za lasersku epilaciju Philips Lumea:

 • Personalizovana IPL epilacija sa SenseIQ tehnologijom (Ovo znači da svetlost prilagođava vašem tonu kože, odnosno dlake. Ovako obezbeđuje personalizovan pristup epilaciji, koji je uglavnom i učinkovitiji.)
 • Za aparat je dostupna aplikacija za telefon sa SkinAI (veštačka inteligencija) funkcijama za praćenje rezultata. Dakle, uđete u aplikaciju, i tu steknete bližu sliku o efikasnosti obavljenog tretmana, ali možete obaviti i virtualnu analizu kože, imate i zvučni brojač impulsa i još mnogo korisnih funkcija.
 • Zavisno od modela Lumee (kasnije ćemo ih predstaviti), ovaj aparat uglavnom dolazi sa dodacima koji su prilagođeni tretiranju različitih delova tela. Postoji nastavak za epilaciju lica, epilaciju bikini zone, dodatak za telo (veće površine) i nastavak za pazušnu regiju.
 • Postoji mogućnost bežične upotrebe, što tretman laserske epilacije kod kuće čini praktičnijim. Ovi dodaci su dizajnirani tako da prate konture tela i tako daju najbolje rezultate.

Philips Lumea i kako se koristi?

Korišćenje Philips Lumea je jednostavno:

 1. Obrijte se ili depilirajte područje kako bi se uklonile dlačice. Ako odlučite da se izdepilirate voskom, obavezno to uradite dan pre tretmana (kada dlake prestanu da rastu, možete da izostavite korak brijanja i samo koristite Lumea da bi vaša koža bila lepo glatka);
 2. Izaberite odgovarajući intenzitet svetlosti za ton vaše kože;
 3. Uključite Lumea i sačekajte da se upali lampica;
 4. Pritisnite dugme;
 5. Pređete na sledeće mesto i ponovite proces!

Koliko vremena traje jedan tretman?

Zavisi šta želite da epilirate.

Epilacija nausnica će trajati svega nekoliko minuta, dok Philips tvrdi da je recimo potrebno manje od 8,5 minuta da uradite svoje potkolenice.

Koliko je potrebno za rezultate?

Da biste videli pozitivne rezultate od samog početka, koristite Lumea uređaj jednom u dve nedelje za prva četiri tretmana. Nakon toga, trebalo bi da uradite samo manje intervencije na svakih 4-8 nedelja, radi održavanja.

Ponavljanjem tretmana, vaša koža biće glatka na dodir. Tretman za sprečavanje ponovnog rasta dlake je siguran i nežan, čak i na osetljivim područjima.

Da li je Philip Lumea tretman epilacije bezbedan i bezbolan?

Philips Lumea je klinički testiran i razvijen sa dermatolozima za lak i efikasan tretman, iz udobnosti vašeg doma.

Aparat koristi IPL tehnologiju koja postoji već 25 godina i testiran je na preko 2000 žena. On ispunjava sve bezbednosne zahteve za aparate koji se koriste kod kuće i izveden je iz tehnologije koja je identična onoj iz profesionalnih salona za epilaciju.

Bljeskanje svetla moguće je samo kada je Lumea uređaj u potpunom dodiru sa kožom. Samim tim sprečava da integrisani UV filter dopre u dodir sa njom, već utiče isključivo na dlačice.

Ako je vaša koža previše tamna, senzor sprečava bljeskanje, stoga je preporučljivo da se Philips Lumea koristi u dobro osvetljenim prostorijama kako bi se smanjila percipirana jačina bljeskanja. Nošenje zaštitnih naočara prilikom upotrebe nije neophodno upravo zbog takvog dizajna koji je bezbedan za oči. Naravno, nije preporučljivo koristiti samostalno aparat za obrve i predele u blizini očiju.

Philips Lumea tretmani su gotovo u potpunosti bezbolni, a prilikom upotrebe možete osetiti samo veoma blago peckanje.

Naravno, svačiji prag bola se razlikuje, a iako su neželjeni efekti i komplikacije moguće, veoma su retke dokle god se aparat koristi u skladu sa merama opreza i uputstvima u priručniku!

obrijane noge naslonjene na zid

Modeli aparata i vrste – kako izabrati najbolji i koje su razlike?

U Philips ponudi uređaja sa IPL tehnologijom postoje tri serije Lumea aparata: 7000, 9000 i 9900.

 • Lumea IPL 7000 Series – ovaj uređaj pruža do 3 meseca glatke kože po završetku ciklusa tretmana i dolazi sa dva dodatka, a najpovoljniji je od Lumea proizvoda.
 • Lumea IPL 9000 Series – pruža do 6 meseci bez dlačica i ima čak 4 pametna dodatka za različite delove tela.
 • Lumea IPL 9900 Series – garantuje do 12 meseci glatke kože i takođe poseduje 4 dodatka, a dolazi sa SkinAI tehnologijom koja pomoću aplikacije prati promene na koži i napredak tokom tretmana, što ga čini superiornijim u odnosu na prethodne dve serije (ovaj model je najpopularniji i iz tog razloga smo ga uzeli kao primer prilikom predstavljanja Philips Lumea aparata, u prethodnom delu teksta).

Modele Philips Lumea uređaja možete nabaviti u Gigatron prodavnici u Beogradu u BIG Fashion shoping centru!

Philips Lumea iskustva – šta kažu one koje su ga već koristile?

Mnoge žene su se pre pojave Lumea uređaja već pomirile sa činjenicom da će celog života morati da se depiliraju ili briju. Skeptičnost u početku je bile razumljiva, jer je u pitanju inovativni način uklanjanja dlačica sa kojim se do tada nisu susrele. Ipak, ideja da će bezbrižno moći da nose omiljene letnje haljine je bila i te kako primamljiva.

A koliko su korisnice bile zadovoljne nakon korišćenja i da li su se pokajale što su ga kupile?

Philps Lumea – iskustva sa foruma

 • “Philips Lumea je najbolji uređaj na svetu, zaista vredi svakog dinara. Vec nakon 3 tretmana dlačica maltene više nema, a koža je neuporedivo mekša i lepša, bez onih tačkica koje su inače tu posle brijanja ili depiliranja. Toplo preporučujem.”
 • “Philips Lumeu bih preporučila svima! Naime, meni je ovaj uređaj olakšao život! Nema više brijanja svaki treći dan. Nakon 3 tretmana, 90% dlačica je trajno uklonjeno. Topla preporuka od srca!”
 • “Ja sam obrijala sve, tako piše u uputstvu. Posle tretmana, dlačice su normalno počele da rastu (možda malo sporije nego inače) i deveti dan su počele da opadaju, bukvalno kad ih povučem prstima one ispadnu, nisu mi ispale sve posle prvog tretmana, ali tamo gde su ispale, koža mi je glatka (meni ni posle depilacije koža nikad nije bila glatka uvek su mi ostajale neke dlačice koje bockaju)”

Philips Lumea – recenzije sa YouTube

Tatjana Bela je koristila PHILIPS Lumea Advanced SC1997 koji je kupila u Gigatronu.

Sumirali smo njeno iskustvo u nekoliko ključnih rečenica, a video u celosti možete videti na njenom YouTube kanalu:

“Laka upotreba, svega 2 dugmeta i podešavanje jačine. Aparat najbolje radi ako je dlačica tamna u odnosu na kožu, pa je najlogičnije korišćenje tokom zimskih meseci. Na suvljim delovima kože ume da pecne, ali inače je potpuno bezbolno. Odmah nakon brijanja treba raditi tretman epilacije Lumeom.”

Evo kakve je rezultate imala:

“Negde su mi se pojavile samo rupe gde dlačice ne rastu, negde su dlačice prvo svetlije pa se prorede, pa onda otpadnu. Prvo su nestale sa donjeg dela nogu. Generalno su se proređivale vremenom, nisu odjednom sve nestale. Ja između tretmana normalno koristim brijač da obrijem ono što je ostalo od dlačica.”

I da li je zadovoljna:

“Meni je Philip Lumea doneo olakšanje, imala sam prvo leto da ne razmišljam kada ću moći da obučem haljinu. Nisam još prošla deo održavanja, ali čak i da Lumea mi je toliko olakšala život da bih je ako treba i na svake 2 nedelje koristila do kraja života.”

Korisnica @Elena-vo2eu je napisala komentar na ovaj video, koji takođe dobro oslikava iskustvo sa Philips Lumea uređajem:

“Ćaos, evo da i ja napisem svoje iskustvo, išla sam na 4 tretmana epilacije u salon, dlake su se baš proredile, na 5ti tretman sam bas kasnila vremenski (mrzelo me da odem). Odlučim se za Lumeu, upravo danas drugi tretman, oduševljena sam, čak šta više bolji mi je rezultat sa Lumeom, jer u salonu nekad smanje laser namerno da nema pun efekat. Preporuka: nositi naočare, ne prelaziti preko mladeža, čak ni obeležavati belom olovkom što i piše u uputstvu, jednostavno ga preskočiti i to je to. Nikako prelaziti dva puta preko iste regije, i nikako ne izlaziti na sunce posle tretmana da ne bi ste dobili opekotine..pozzić”

Nega, zdravlje, lepota YouTube kanal:

“Brijati se što više, da bi dlake ojačale, i samim tim uređaj bio što bolji. Mora da se koristi na 2 nedelje – ako niste odgovorni, nemojte da kupujete. Nije tačno da je za cele noge dovoljno 9 minuta kako kažu u reklama, meni je za celo telo potrebno oko 2 sata. Posle 10 minuta korišćenja se jako ugreje, pa nije prijatno kada prione uz kožu, naročito osetljive regije kao što su prepone.”

Evo kakvi su njeni rezultati:

“Smanjile su mi se dlake, baš su proređene nakon 3 meseca redovnih tretmana. Međutim, i dalje mi je potrebno da ponavljam tretman na svakih mesec dana ako hoćete da održite rezultate. Vremensko ulaganje je takođe veliko – računajte i brijanje i onda oko 2 sata tretmana.

Rezultati su dobri ali nije kao da smo mirni posle 3 meseca korišćenja – i dalje mora da se ponavlja tretman. Ja kada koristim redovno, 90% dlaka mi se smanji, zadovoljna sam. Ako stavimo rezulatate sa strane, koji su zaista odlični, a onda pogledamo samo matematičku računicu i uporedimo cene depilacije na mesečnom nivou sa sredstvima uloženim u aparat – videćemo da će se Philips Lumea ispaltiti već za najviše 2 godine. “

Na Madam M. YouTube kanalu pogledali smo recenziju aparata Philips Lumea Prestige:

“Na aparatu čak i piše da je namenjen za korišćenje osobama koje imaju svetliju put i tamnije dlake i zaista je tako. Meni tretiranje ruku, nogu i prepona traje oko sat vremena. Prvi rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana, ali ne očekujte da vam dlačice zauvek nestanu. Tretman uopšte nije bolan, osećam blago peckanje, naročito kada se zagreje uređaj.

Savetujem da počnete sa 2-3 “jačinom”, pa ako ste toleranti na peckanje vremenom pređete na najjači režim – 5. Morate da održavate kontinuitet i bićete prezadovoljne. Najbolje je da se brijete pre tretmana. Aparat što se mene tiče vredi svaki dinar! Samim tim što mogu po 2 nedelje da izdržim a da se ne brijem, meni je dovoljno da hvalim i preporučujem aparat.”

Česta iskustva sa Lumeom

 • Lumea je delotvornija na svetloj koži i tamnim dlakama.
 • U komentarima na YT, kao i na forumima, pročitale smo da su mnoga loša iskustva i neprijatne reakcije na koži nastale kao rezultat izlaganja kože suncu u danima pre i li posle tretmana. KOŽA NE SME DA SE IZLAŽE SUNCU U DANIMA PRE I NAKON KUĆNE EPILACIJE.
 • Sve korisnice zimu preporučuju kao savršen period za kućnu epilaciju.
 • Veliki broj korisnica ističe da su na pazuhu imale najbolje rezultate, jer im je tu koren dlake najdeblji.
 • Koža bez dlaka ostaje potpuno glatka – nema onog “bockanja” kada se rukom pređe preko kože, koje je tipično za brijanje.
 • Većina recenzija i iskustava se svodi na to da Lumea tretmane treba ponavljati češće nego što je to u uputstvima napisano radi održavanja rezultata, ali da bi sve opet uložile u svoju Lumeu.

Ovo su samo neki od komentara korisnica na Philips-ovom sajtu, a rekli bismo da su iskustva sa Philips Lumea generalno pozitivna. Glavna stvar koja bi u budućnosti definitivno mogla da unapredi korisničko iskustvo i poveća broj korisnica je razvoj tehnologije koji će olakšati uklanjanje dlačica i ženama tamnijeg tena ili svetlijih dlaka!