hero

Kako odabrati najbolja kolica za bebe?

Majka daje termos bebi u kolicima

Kolica za bebe su vrlo važna investicija. Odabirom pogrešnih kolica kojima ne možete dovoljno dobro da rukujete otežaćete sebi prve mesece sa bebom. Još jedna česta greška jeste odabir kolica koja nisu dovoljno kompaktna da se uklope u vaš prostor.

Danas postoje različiti modeli kolica za bebe na tržištu, od onih koja mogu da se sklapaju, do onih koja funkcionišu i kao auto sedišta. Zato se mnogi roditelji pitaju kako odabrati adekvatna dečija kolica. Treba li se odlučiti za najnoviji model ili obratiti pažnju na neke konkretne karakteristike?

U nastavku teksta pripremili smo praktične savete koji će vam pomoći da napravite pravi izbor. Nastavite sa čitanjem i upoznajte se sa svim modelila koji su dostupni na tržištu, kao i sa stavkama na koje treba obratiti pažnju prilikom odabira. Saznajte koje su najbolje marke kolica za bebe i pronađite ih u najbližem BIG šoping centru!

Kolica za bebe – najvažnija investicija svakog roditelja

Bebi kolica su možda i jedan od najvažnijih komada bebi opreme. Prilikom sastavljanja spiska za kupovinu stvari za bebu, kolica za bebe treba da vam se nađu na vrhu liste.

Razlog tome je što će vam ona biti potrebna od samog rođenja vašeg deteta. Iako dete nećete od prvog dana voditi u šetnju, nosiljka za bebe biće vam potrebna još prilikom izlaska iz porodilišta, a mnogi današnji modeli dečijih kolica dolaze upravo sa nosiljkom u paru.

Dečija kolica su važna investicija jer vas mogu služiti godinama, a ukoliko odaberete kvalitetan model koji odgovara vašim potrebama, ovaj izbor olakšaće vam svakodnevicu i višestruko će vam se isplatiti.

Međutim, mnogi roditelji se pitaju koja su kolica za bebe najbolja i kako ih prepoznati među mnoštvom modela.

Bitno je znati da najskuplja i najprodavanija kolica za bebe ne moraju nužno biti najbolja niti odgovarati vašim potrebama. Na tržištu se danas mogu pronaći i jeftina kolica za bebe odličnog kvaliteta. Pre nego što se odlučite za model, pročitajte naš tekst kako biste saznali koje sve vrste kolica za decu postoje, kao i kako da znate da ste napravili pravi izbor.

Nakon toga, uputite se u BIG tržni centar u Beogradu ili drugom najbližem gradu i posetite neku od naših brojnih prodavnica bebi opreme, igračaka u Beogradu i odeće za bebe u Novom Sadu, gde ćete pronaći najnovije modele kolica za decu!

https://www.bigcenters.rs/krusevac/dogadjaj/big-avanture-iz-dzungle/

Kišobran kolica za bebe – praktičan izbor za vas i vašu decu

Otkako su se pojavila na tržištu, kišobran kolica predstavljaju omiljeni model mnogih roditelja, te nije ni čudo što su se ponovo pokazala kao najbolja kolica za bebe i u 2022. godini.

Kišobran kolica za bebe su vrlo lagana, kompaktna i praktična, a njihova glavna prednost je to što mogu da se sklapaju, otkud i potiče njihov naziv.Kišobran kolica su idealna za putovanja i za roditelje koji su stalno u pokretu, a zahvaljujući njihovoj mogućnosti sklapanja lako se prenose i odlažu i mogu vrlo lako stati u gepek.

Kišobran kolica su tanko postavljena i uglavnom imaju male točkove. Laka su za prenošenje, pranje i održavanje i sklapaju se poput kišobrana, što ih čini najpraktičnijima od svih modela. Ovo je jedan od modela za koji se roditelji najčešće odlučuju.

S obzirom na to da kišobran kolica imaju samo sedeći položaj, kao i da ne obezbeđuje veliku potporu za bebina leđa, on nije pogodan za novorođenčad i sasvim male bebe. Iako se klasifikuje kao namenjen za decu od 6 meseci, ipak se preporučuje da ih ne koristitite dok dete ne napuni 8 meseci, kada će već biti u stanju da samostalno sedi.

2 u 1 kolica za bebe – obezbedite auto sedište za svoje novorođenče

2 u 1 kolica za bebe su još jedan vrlo praktičan model koji roditelji često biraju za svoje dete, jer predstavljaju dva proizvoda u jednom. Ona su namenjena za novorođenčad, ali ne samo za šetnju u kolicima već i za vožnju kolima u ležećem sedištu, što ih predstavlja odličnim rešenjem za bebe do 6 meseci.

Dakle, korpa 2 u 1 kolica za bebe se može odvojiti od ostatka konstrukcije, pri čemu dobijate auto sedište za svoju bebu, ali ne ono za sedeći, već za ležeći položaj. Bebe do 6 meseci treba da se voze u ovom položaju, nakon čega možete početi da ih postavljate i u sedeći položaj.

Još jedna prednost ovog modela jeste to što možete birati da li će beba tokom šetnje biti okrenuta ka vama ili ne, što je opcija koju nemate na regularnim modelima.

Upravo zbog svih ovih prednosti, ovaj model predstavlja ubedljivo najbolja kolica za novorođenče. Iako su nešto skuplja od standardnih kolica, isplati se investirati u kvalitetan model jer vam on nudi dva rešenja u jednom proizvodu.

https://www.bigcenters.rs/krusevac/dogadjaj/big-avanture-iz-dzungle/

Kolica za bebe 3 u 1 – kolica, auto sedište i nosiljka za bebu u jednom

3 u 1 kolica za bebe predstavljaju još napredniji model od malopre pomenutog. Naime, kod ovog modela pored klasičnih kolica dobijate i auto sedište i nosiljku za bebu.

Veliki broj kolica za bebe 3 u 1 je sklopiv i ima različite dodatne pogodnosti kao što su tenda sa UV zaštitom i dodatni prostor ispod kolica u koji možete odložiti sve bebine stvari. Upravo zbog svih ovih pogdnosti, mnogi roditelji biraju da upravo ova kolica koriste od rođenja bebe.

Kod ovog modela korpa se vrlo lako i čvrsto montira, te nema potrebe da se brinete za bezbednost vašeg deteta. Kao i 2 u 1 kolica za bebe, i kod ovog modela možete birati da li će dete biti okrenuto prema vama ili ne, a kod naprednijih modela možete i menjati položaj iz sedećeg u poluležeći.

Ovaj model kolica je najskuplji, ali ukoliko uložite u kvalitan model on će vas služiti od rođenja, pa sve do 3 godine života vašeg deteta. U našoj prodavnici dečije opreme Aksa u novosdadskom BIG-u pronaći ćete kvalitetne a povoljne modele dečijih kolica svetski renomiranih brendova!

Najbolja kolica za blizance – najbolja dečija kolica za dvoje

Kolica za blizance idealan su model kolica za dva deteta. Bez obzira da li imate blizance ili dvoje dece različitog uzrasta, ili pak planirate drugo detete pa se već unapred pripremate i za njega, dupla kolica za bebe su jedino rešenje ukoliko jedan roditelj treba da vozi oba deteta.

Postoji nekoliko modela kolica za blizance, koja se razlikuj prema tome kako su sedišta postavljena. Ona mogu biti postavljena jedno pored drugog, što je najčešće slučaj, ali takođe postoje i modeli kod kojih su postavljena i jedno ispred ili iza drugog.

Prednosti klasičnog rasporeda su što postoji veći izbor ovakvih kolica za bebe, ali njihova širina može ih činiti teškim za manevrisanje. Sa druge strane, modeli sa sedištima jedno ispred ili iza drugog su lakši za korišćenje jer su širine običnih kolica, ali ponuda ovakvih modela je dosta oskudnija, a cene su nešto više.

Dupla kolica dolaze u gotovo svim modelima kao i obična, te tako osim klasičnih možete pronaći i kolica za blizance 3 u 1, kao i kišobran kolica za blizance.

Kolica Beba Ruke Noge

Na šta sve treba obratiti pažnju prilikom odabira kolica za decu?

Kako biste bili sigurni da ste se odlučili za najbolja kolica, obratite pažnju na sledeće stavke:

  • Težina kolica – prilikom izbora kolica, proverite koliko su različiti modeli teški i dobro se odlučite u odnosu na vaše životne okolnosti. Ukoliko živite u zgradi bez lifta, odlučite se za lakša kolica koja ćete moći da nosite uz stepenice.
  • Veličina kolica – pre nego što se uputite u prodavnicu dečije opreme, izmerite širinu ulaznih vrata od zgrade i stana i obratite pažnju na veličinu lifta. Dimenzije kolica treba da im odgovaraju radi lakog prolaženja. Takođe, izmerite i veličinu vašeg gepeka i uporedite je sa dimezijama kolica kada su sklopljena.
  • Točkovi – obratite pažnju na veličinu i materijal točkova. Plastični točkovi su mali i laki, te se kolicima bolje upravlja, ali su neudobni za bebu i izazivaju truckanje. S druge strane, gumeni točkovi sprečavaju truckanje, a naša topla preporuka je da se odlučite za one većeg obima, jer ćete njima lakše savladavati prepreke. Takođe, najbolji model će biti onaj čiji točkovi mogu da se okreću u svim smerovima, jer oni pružaju lakše upravljanje kolicima. Točkovi sa mogućnošću zaključavanja pružiće kolicima stabilnost dok stoje.
  • Ručke kolica – drške ili ručke koje se koriste za upravljanje mogu biti rastavljene ili sastavljene, tj. izjedna. Sastavljene drške su najpraktičnije, jer uz njih možete upravljati kolicima jednom rukom. Kišobran kolica uglavnom će morati da imaju razdvojene drške radi sklapanja. Ukoliko njih želite da gurate jednom rukom a da pritom budu stabilna, tražite model sa točkovima koji se mogu zakočiti tako da se ne rotiraju.
  • Sklapanje kolica – kolica za bebe sa razdvojenim ručkama sklapaju se po kišobran sistemu, dok se ona sa spojenim drškama sklapaju u kvadrat, kao što je to slučaj kod 3 u 1 kolica. Pokušajte da sklopite odabrani model u prodavnici i proverite da li to možete učiniti sa lakoćom, koristeći jednu ruku.

Ukoliko želite najbolja kolica za bebe koja će vam pružiti sve funkcije, tražite model sa nadstrešnicom koja može da se sklapa i rasklapa i koja ima UV zaštitu, kao i onaj sa podesivim drškama i položajem za bebu. Prilikom odabira, takođe tražite funkciju okretanja sedišta i dovoljno prostora u korpi za odlaganje sedišta.

Sada kada znate na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira bebi kolica, posetite BIG u Novom Sadu, Beogradu ili drugi najbliži BIG tržni centar i pronađite model koji vam se dopada i ispunjava vaše potrebe.

Najpopularnije marke kolica za bebe kojima najveći broj roditelja ukazuje svoje poverenje jesu Chicco, Inglesina, Lorelli Bertoni, Peg Perego, Cybex, Hauck i Graco. Ukoliko ne znate koja biste kolica uzeli, možete početi tako što ćete se raspitati za modele ovih poznatih marki.

Obavezno isprobajte kolica u prodavnici tako što ćete simulirati vožnju. Ukoliko sve odgovara, čestitamo! Pronašli ste najbolja kolica za bebu u kojima će vaša beba dobiti priliku da istražuje svet oko sebe!