hero

Najbolji filmovi 2022 – Filmska ostvarenja koja su obeležila 2022. godinu

Najbolji filmovi 2022 – Filmska ostvarenja koja su obeležila 2022. godinu

Godina koja je za nama može se pohvaliti velikim brojem kvalitetnih filmova.

Bindžovali smo serije više nego ikad, ali smo se nakon dve godine pauze postepeno vratili i dobrom starom bioskopu. Filmovi 2022. bili su raznovrsnih žanrova i doslovno je svako mogao da se zaljubi u neki film po svom ukusu.

Saznajte koji su to najbolji filmovi u 2022. za koje se uvek tražila karta više! Neke od njih i dalje možete pogledati u BIG Cineplexx-u i uživati u sjajnim filmovima u komfornim stolicama, uz omiljene naćose i kokice!

Avatar 2: Put vode (Avatar: The Way of Water)

Žanr: NF/Akcija

Glavne uloge: Sem Vortington, Zoi Saldana, Sigorni Viver, Kejt Vinslet

Opis: Nakon što smo se u prvom delu, koji je izašao davne 2009. godine, upoznali sa likovima i zavoleli ih, morali smo da čekamo čak 13 godina na novi film, kako bismo saznali šta se dogodilo u svetu Na’vi-ja.

Džejk Sali živi u miru na Pandori sa svojom novom porodicom, sve dok se ne pojavi pretnja. Moraju se ponovo boriti za opstanak! Po gužvama u bioskopima, može se reći da je ovaj filmski spektakl ispunio sva očekivanja!

Pogledajte trejler za Avatar 2: Put vode i iskoristite priliku da vidite film u bioskopu u 3D tehnologiji dok je to još uvek moguće. Ovo delo moderne kinematografije zaista zaslužuje pravi bioskopski ugođaj, poput onog u Cineplexx BIG Beograd!

Vavilon (Babylon)

Žanr: Drama/komedija

Glavni glumci: Margo Robi, Bred Pit, Tobi Magvajer

Opis: Priča prati uspone i padove više likova u Los Anđelesu 1920-ih, i to u samim počecima Holivuda kada su u njemu vladale dekadencija i izopačenost. Scenario je napisan od strane tvorca Opsesije i La La Landa, a glavne likove, inspirisane stvarnim osobama tog vremena, možemo pratiti tokom 188. uzbudljivih i zabavnih minuta.

Film je izašao 23. decembra, a u Cineplexx bioskopima je dostupan od 12. januara, te imate više nego dovoljno vremena da ga pogledate u bioskopu.

Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody

Žanr: Drama/Mjuzikl

Glavni glumci: Naomi Aki, Ešton Sanders, Klajv Dejvis

Opis: Biografski film o životu Vitni Hjuston dugo je iščekivan i po rečima onih koje su ovo kinematografsko delo već imali prilike da pogledaju zabavan, ali i veoma potresan. Naomi je fantastično odglumila čuvenu pevačicu, ali pesme koje možemo čuti u filmu su u originalnom Vitninom izvođenju.

Dovoljno je videti trejler za I Wanna Dance With Somebody i uz nostalgiju koju donose njene pesme osetićete potrebu da ga pogledate na velikom platnu, uživate u fenomenalnoj muzici i jedinstvenom bioskopskom ozvučenju, i vratite se u prošlost.

Mačak u čizmama: Poslednja želja (Puss in Boots: The Last Wish)

Žanr: Avantura/Komedija

Glavni glumci: Antonio Banderas, Salma Hajek, Florens Pju

Opis: Animirani filmovi 2022. nekako su ostali zapostavljeni uz mnogo kvalitetnih igranih koje smo gledali, ali jedan je ipak uspeo da se izdvoji. U pitanju je nastavak filma Mačak u čizmama i spinof Šrek franšize.

Svi filmofili koji su odrastali na Šreku i bili opčinjeni šarmantnim mačkom kome Antonio Banderas pozajmljuje glas već gotovo dve decenije moraju što pre pogledati ovaj film. Pogledajte trejler za film Mačka u čizmama 2, koji donosi samo delić onoga što možete očekivati u filmu.

Fabelmanovi (The Fabelmans)

Žanr: Drama/priča o odrastanju

Glavni glumci: Mišel Vilijams, Gejbrijel Label, Pol Dejno

Opis: Ovo je polu biografska drama Stivena Spilberga o njegovom detinjstvu. Film prati osetljive godine mladića koji otkriva potresnu tajnu svoje disfunkcionalne porodice. Tajna će ga i podstaći da uđe u svet filma.

Fabelmanovi je jedan od filmova nominovanih za Oskara.

Pogledajte trejler za Fabelmanove.

 

Top Gun: Maverick

Žanr: Akcija

Glavni glumci: Tom Kruz, Majls Teler, Val Kilmer

Opis: Top Gan 2 pružio nam je priliku da ponovo gledamo Toma Kruza u svojoj životnoj ulozi, kao poručnika Pita “Maverik” Mičela.

U nekim slučajevima može se reći da je filmska kritika precenjena i da je debata o tome koji su najbolji filmovi 2022. godine ili čak svih vremena suvišna, jer je stvar poprilično individualna. Na primer, obožavaoci originalnog Top Gan-a čekali su preko 30 godina na njegov nastavak i njihova nostalgija i uzbuđenje kada su se svetla ugasila i film počeo, nemerljivi su ocenom. Naš zaključak je, sudeći po punim bioskopima, ali i visokoj oceni na IMDB-u da je čekanje vredelo.

Pogledajte trejler za Top Gan 2 i iskoristite vikend pred vama da odgledate ovaj film i osetite nostalgiju, a neki od vas možda i da se upoznaju sa likovima po prvi put.

Sve u isto vreme (Everything Everywhere All at Once)

Žanr: Avantura/NF

Glavni glumci: Mišel Jeo, Džon Ke, Stefani Hsu

Opis: Ovaj film bio je jedno zabavno osveženje u protekloj godini. Priča prati kinesku imigrantkinju koja slučajno završi u nezamislivoj avanturi i otkrije paralelne univerzume, a zatim mora da spasi čovečanstvo.

Šta god da vam kažemo o ovom filmu ne može vas u potpunosti pripremiti za njega, stoga pogledajte trejler za Sve u isto vreme, ili nemojte i pružite mu šansu. Nećete se pokajati!

Trougao tuge (Triangle of Sadness)

Žanr: Drama/Komedija

Glavni glumci: Čarlbi Din Krik, Haris Dikinson, Doli de Leon

Opis: Trijumfovao je na Kanskom festivalu i predstavlja svojevrsnu kritiku modernog društva i površnosti. Glavni likovi u filmu su manekeni čija se karijera nalazi na raskrsnici, te odluče da odu na krstarenje luksuznom jahtom kako bi tamo zabavljali milijardere.

Stvari se neće odvijati kako je planirano i putnici će se naći u nevolji kakvu nisu očekivali.

Elvis

Žanr: Mjuzikl/Drama/Biografski

Glavni glumci: Ostin Batler, Tom Henks, Olivija Dejong, Dejkr Mongomeri

Opis: Ukoliko se nabrajaju najbolji filmovi iz prošle godine nemoguće je ne spomenuti Elvisa, koji je nominovan i za Oskara. Delom biografski, delom fantazija, film Baza Lurmana predstavio nam je uspon čuvenog kralja roka, iz ugla njegovog ekscentričnog celoživotnog menadžera – Pukovnika Toma Parkera, sa kojim je Elvis imao kompleksan odnos.

Film će se dopasti čak i onima koji nisu ljubitelji mjuzikla i ne znaju gotovo ništa o Elvisu, jer se bavi i temama međuljudskih odnosa, rasizma i američke historije, a na momente je i zaista magičan. Glumačka ekipa prevazišla je sva očekivanja, a Toma Henksa, zasenio je mladi Ostin Batler kome se za vodeću ulogu u Elvisu smeši i Oskar.

The Batman

Žanr: Akcija/Avantura

Glavni glumci: Robert Patinson, Zoi Kravic, Pol Dejno, Kolin Farel, Džefri Rajt

Opis: Zbog kovid pandemije dugo očekivani novi Betmen bio je dva puta odlagan, kako bi njegova premijera, konačno, bila održana 23. februara prošle godine u Londonu.

Nakon što sadistički ubica počne da ubija važne ličnosti u gradu, naš junak pridružuje se detektivu Džejmsu Gordonu u razrešavanju i zaustavljanju zločina.

Fim o Betmenu iz 2022. godine znatno je drugačiji od svih prethodnih adaptacija o ovom superheroju. Autor je želeo da nam otkrije detektivsku stranu Betmena koja je do sad bila zapostavljena i prikaže svet korpucije jezivo bliskim i realističnim, što obično nije slučaj u filmovima o superherojima.

Filmovi 2022. – gde ih pogledati?

Mnogi najbolji filmovi 2022. godine izašli su tek u njenoj drugoj polovini, te ih još uvek možete videti u bioskopu. Iskoristite priliku da se pripremite za dodelu Oskara, kako biste mogli da diskutujete sa prijateljima i kolegama o tome ko je odneo pobedu zasluženo i koji su zaista najbolji filmovi, a koji ne.

Filmskom hedonizmu možete se prepustiti na sledećim lokacijama u gradovima širom Srbije:

Za filmove koje niste stigli da pogledate u bioskopu, preporučujemo filmsko veče sa prijateljima i porodicom kod kuće, jer ova ostvarenja svakako ne bi trebalo propustiti.

U 2023. očekuje nas mnogo novih, dugo najavljivanih filmova. Budite u toku kako ne biste propustili neko od njih! Najbolji filmovi čekaju vas u BIGU!

Najbolji filmovi 2022 – Filmska ostvarenja koja su obeležila 2022. godinu