hero

Najbolje mašine za pranje i sušenje veša

Najbolje mašine za pranje i sušenje veša

Najmanje omiljene aktivnosti tiču se upravo svega onoga što ima veze sa vešom, bilo da je to pranje, sušenje ili peglanje.

Pa ipak, zašto sebi ne bi olakšali i probali da uštedite malo vremena na sve ove dosadne i zamorne aktivnosti, dok će vaš veš ujedno biti čist, mekan i mirišljav?

Najbolja mašina za pranje i sušenje veša će vam omogućiti da sve svoje stvari perete i sušite jednim uređajem bele tehnike, uz maksimalnu efikasnost.

Činjenica je da ovaj tip uređaja stvara mnogo polemike među korisnicima i onima koji to žele da postanu, pa smo zato rešili da za vas predstavimo mane i prednosti kombinovane mašine za pranje i sušenje veša.

Ukoliko se odlučite da ih nabavite, naši BIG šoping centri širom zemlje su lokacije mnogih popularnih radnji i brendova bele tehnike!

Kako odrediti koje su najbolje mašine za pranje i sušenje veša i kako rade ovi uređaji?

Kombinovane mašine su najčešće izbor korisnika koji žive u malim stanovima, dok ujedno pored na prostoru, žele da uštede i na potrošnji vode i električne energije. Pre nego što pređemo na prednosti i mane ovih uređaja bele tehnike, potrebno je da vas malo detaljnije upoznamo sa vrstama.

Postoji podela na kondenzacione i ventilacione modele. U čemu je razlika?

Ventilaciona uvlači vazduh iz okoline i ispušta iskorišćeni takođe u svoju okolinu, što svakako nije dobra opcija ukoliko uređaj nije povezan na odvod vazduha. Međutim, ukoliko imate mogućnosti i opcija za sprovođenje ispuštenog vazduha, ovaj tip za pranje i sušenje veša mašine je izuzetno efikasan i odličan izbor.

Drugačiji pristup koriste kondenzaicone mašine, u kojima vazduh cirkuliše kroz bubanj, hladi se u kondenzatoru i zatim vraća u bubanj. Kao što verovatno možete da pretpostavite, ovaj drugi tip mašina je češće u upotrebi, sa tim da je i znatno veći potrošač energenata.

Predlažemo da pogledate i ponudu prodavnica bele tehnike u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima gde se nalaze naši šoping centri. Zbog širine asortimana smo gotovo sigurni da ćete pronaći nešto po svom ukusu i u skladu sa mogućnostima.

Prednosti kombinovanih mašina za pranje i sušenje

Vreme je da vam približimo sve prednosti ovih uređaja bele tehnike. Jedna od glavnih jeste ušteda prostora, s obzirom da se u jednom uređaju dobijaju dve funkcije, te tako gubi potreba za kupovinom dva odvojena.

Uz uštedu prostora, dolazi i do uštede vremena iz prostog razloga što mašina sve sama obavlja. Od momenta kada ubacite prljav veš, pa sve do momenta kada je potrebno izvaditi ga čistog, ne morate raditi ništa. Mašine pranje veša, pa zatim sušenje, obavljaju potpuno samostalno, a sve što je potrebno da uradite jeste da podesite odgovarajući program.

Iako ove funkcije dolaze zajedno u paketu, mašina se može podesiti tako da ih obavlja odvojeno, odnosno samo pranje ili samo sušenje. Prodavnice bele tehnike u Novom Sadu, Beogradu i ostatku Srbije opremljene su sjajnim brendiranim mašinama koje će vam definitivno olakšati svakodnevnicu.

Često poseduju i veliki broj naprednih smart funkcija koje će vam olakašati korišćenje i omogućiti da negujete veš pranjem i sušenjem baš onako kako želite. Bilo da se odlučite za kombinovani model ili onaj samo za pranje, verujemo da će vam značiti i naši saveti koji se tiču toga kako očistiti veš mašinu.

Čak i najbolja mašina za pranje i sušenje veša ima pojedine mane

Čak i kada se odabere najbolja mašina za pranje i sušenje veša, postoje određene mane ovih uređaja koje će vas možda odbiti od kupovine, pa je fer da istaknemo i njih zajedno sa prednostima.

Mana koja se prva nameće jeste nemogućnost mašine da osuši svu opranu količinu veša. Stvar je u tome da uređaji ovog tipa imaju različite kapacitete za pranje i sušenje.

Ili ćete se odlučiti da sušenje obavite u dve ture ili prosto možete staviti na pranje onoliko veša koliko se može osušiti.

Sa jedne strane, imaćete mašinu koja obavlja dva posla, ali kada dođe do kvara, imaćete mašinu koja ne obavlja dva posla i tada može nastati dupli problem. Teoretski i logički posmatrano, mogućnosti za kvarovima su i češće usled toga što jedan motor pokreće mašinu i zbog duplog posla, duplo i radi.

Naravno, nije nužno da će se ovi uređaji bele tehnike brže kvariti od onih sa jednom funkcijom, a dosta toga zavisi i od toga za kakav se kvalitet odlučite. Gigatron prodavnica u Beogradu nudi širok izbor modela pouzdanih brendova, tako da možete odabrati najbolje verzije baš na ovom mestu.

Još jedna od potencijalnih mana koje su mnogi korisnici internet foruma navodili jeste i to da ove mašine imaju izuzetno dug proces rada kada se koriste oba programa. Mašine sušenje veša zajedno sa pranjem mogu obavljati i od 2 do više od 6 sati, zavisno od programa.

Međutim, kada malo bolje razmislite, čak i da sušenje zajedno sa pranjem traje i više od 6 sati sveukupno, što može biti slučaj, postavite sebi pitanje da li je i po najtoplijim danima moguće obaviti pranje i sušenje u ovom roku?

Kombinovane mašine za pranje i sušenje veša – iskustva korisnika

Najbolje mašine za pranje i sušenje vešaŽeleći da saznaju kakva su iskustva po pitanju ovih uređaja, mnogi budući kupci se odlučuju za prelistavanje foruma. Kada su u pitanju kombinovane mašine za pranje i sušenje veša iskustva su različita u zavisnosti od toga koji je brend u pitanju i da li odabrani model odgovara potrebama korisnika.

Rešili smo da i sami sumiramo iskustva potrošača u odnosu na odabrani brend, tako da vam odabir pri kupovini bude jednostavniji, a najbolje mašine za pranje i sušenje veša vaš novi pouzdan uređaj za domaćinstvo.

LG mašina za pranje i sušenje veša iskustva

Ukoliko se posmatraju iskustva za pomenuti brend, procenjuje se da su korisnici uglavnom zadovoljni s obzirom na raznovrstan kapacitet modela, dužinu garancije i brojne funkcije. Pojedini napredniji i kvalitetniji modeli jesu nešto skuplji, ali svakako da u ovom slučaju vredi ulagati dugoročno.

Beko mašina za pranje i sušenje veša iskustva

Još jedan od brendova sa kojim su korisnici generalno prilično zadovoljni jeste Beko. Iskustva su pozitivna zbog toga što je odličan odnos cene i kvaliteta, modeli nude tih program rada, garanciju i do 10 godina, smart opcije i mnogo čega drugog.

Beko mašine se mogu pronaći u prodavnici Gigatron u Novom Sadu na dobro poznatoj lokaciji našeg BIG Novi Sad šoping centra.

Bosch mašina za pranje i sušenje veša iskustva

Još jedan brend dobro poznat širom sveta i na našem tržištu sa uređajima koji dolaze sa zagarantovanim nemačkim kvalitetom. Cene Bosch mašina su nešto više, ali su korisnici zadovoljni mogućnostima i specifikacijama modela.

AquaStop sistem, Wash&Dry program, Quick 15 program, pouzdanost i veliki izbor samo su neki od razloga zašto da odaberete baš modele ovog brenda.

Candy mašina za pranje i sušenje veša iskustva

Deluje da su kod ovog brenda mišljenja ipak nešto podeljenija u odnosu na ostale koje smo naveli, sa tim da uvek treba uzeti mišljenja sa raznih foruma sa rezervom. Korisnici možda očekuju nešto od modela, što im on ne može pružiti, pa samim tim i zadovoljstvo na kraju ne bude na očekivanom nivou.

Na osnovu svega, zaključujemo da se prvo treba upoznati sa mogućnostima uređaja kako biste mogli da procenite koje su za vas najbolje našine za pranje i sušenje veša. Naša je preporuka da pogledate proizvode različitih brendova, uporedite karakteristike i mogućnosti sa vašim potrebama, ali i stavite cene na papir.

Emmezeta prodavnica u Beogradu nudi širok izbor modela pomenutih brendova, pa eto odlične prilike da posetite naš BIG Fashion šoping centar i odaberete svog savršenog partnera za čišćenje garderobe. Bilo da je u pitanju pranje sušenje veša ili obe ove aktivnosti, sigurno ćete pronaći odgovarajući model za sebe!