hero

Najbolji fenovi za kosu – kako izabrati fen i koji modeli su provereno dobri?

Najbolji fenovi za kosu – kako izabrati fen i koji modeli su provereno dobri?

Najbolji fen za kosu je onaj koji će savršeno odgovoriti svakom tipu kose. Da li je u pitanju tanka i oštećena kosa, kovrdžava sa gustom dlakom ili sa druge strane ravna, kvalitetan fen za feniranje ćete u skladu sa njegovim funkcijama moći da prilagodite i podesite da radi u režimu koji vam odgovara.

Preporuka je da obavezno pre kupovine detaljnije pogledate sve specifikacije i odaberete model za vaš tip kosei.

Koji su nivou brzine portoka vazduha, kakva je brzina izduvavanja, da li poseduje jonsku funkciju, koji nastavci dolaze?….su samo neka od pitanja na koja bi trebalo dati odgovor.

U nastavku smo dali savete za to kako izabrati fen za kosu i nekoliko ideja kao odgovor na pitanje koji je najbolji fen za kosu. Takođe, dali smo i preporuke za kupovinu u prodavnicama u našim BIG šoping centrima širom zemlje.

Razmislite o tome da ovo potencijalno može biti i sjajan poklon za drugaricu, a klikom na link pogledajte i naše ostale predloge.

Kako odabrati dobar fen za kosu?

Najbolji fenovi za kosu – kako izabrati fen i koji modeli su provereno dobri?

Kako bi izabrali dobar model fena, neophodno je da budete upoznati sa određenim važnim specifikacijama, kao i njihovom složenošću i mogućnostima koje svaki proizvod nosi. Što je više opcija i mogućnosti, lakše ćete prilagoditi feniranje svom tipu kose.

Evo i karakteristika na koje uvek treba obratiti pažnju pre kupovine:

 • Snaga – pokazuje koliko je određeni model snažan po pitanju toplote i protoka vazduha. Ukoliko se odlučite za jače modele, sebi obezbeđujete uređaj za brže i efikasnije sušenje kose, kao i bolje oblikovanje. Sa druge strane, najbolji fen za kosu nije ujedno i najsnažniji, a sve zavisi od vašeg tipa kose.
  • Brzina protoka vazduha – u ponudi možete pronaći modele od 75km/h do 143km/h. Niže brzine protoka su preporučljive za tanku i oštećenu kosu, dok osobe sa srednjom debljinom vlasi, gustom ili kovrdžavom kosom, imaju mnogo više opcija;
  • Nivoi temperature – preporuka je da za bilo koji tip kose birate fenove sa više nivoa za podešavanje temperature;
  • Brzina izduvavanja – kao i prethodno, najbolje kada postoji više nivoa brzine, a najčešće su to dve brzine;
 • Jonska funkcija – modeli sa ovom funkcijom rešavaju vas problema naelektrisane i neposlušne kose. Neutralizacijom statičkog elektriciteta, neće se javljati efekat razbarušene kose i letećih vlasi. Jonizator u fenu izbacuje negativne jone na kosu koja je sa ostacima vode pozitivno naelektrisana. Za sve dame sa kovrdžavom kosom, josnka funkcija je ključna pri izboru fena, dok ujedno obezbeđuje da kosa bude sjajna i glatka. Dakle, najbolji fen za kovrdžavu kosu biće onaj sa jonskom funkcijom. Takođe, pogledajte i kako ispraviti kosu uz naše savete;
 • Motor – više je različitih tipova motora, pa ćemo predstaviti osnovne karkteristike svakog od njih:
  • Fenovi sa AC motorom – ima duži vek trajanja, snažniji od DC motora, nisu glasni i koriste se u profesionalnim salonima;
  • Fenovi sa DC motorom – jednosmerni strujni motori, najčešće rade na baterije i koriste se pretežno za putovanja ili kućnu upotrebu zbog nižeg prosečnog trajanja;
  • Fenovi sa HTDC motorom – neka vrsta kombinacije prethodna dva modela. Rade na jednosmernu struju, ali su snažniji od DC modela, dok su ujedno lakši u odnosu na AC verzije motora. Vrlo efikasni i prigodni za stilizovanje kose;
  • Fenovi sa BLDC morotom – tehničke karakterisike i dizajn omogućavaju ravnomerno i brzo duvanje. Praktičan je i izuzetno koristan kao modeč sa preciznom kontrolom različitih brzina;
 • Nastavci – što više nastavaka, to je više mogućnosti za detaljnije oblikovanje frizure. Usmerivači sa većim otvorom su pogodniji za kosu sa više volumena, dok je za ravnu kosu bolje koristiti nastavaka manjeg otvora;
 • Funkcija hladnog vazduha – omogućava brže hlađenje frizure nakon feniranja, kako bi ona dugotrajnije zadržala svoj oblik;
 • Dužina kabla – praktičniji su duži kablovi za fen i oni koji imaju opciju za uvlačenje kabla u kućište.

U nastavku pogledajte i koji su prema našem mišljenju najbolji fenovi za kosu.

Najbolji fenovi za feniranje – modeli koji se izdvajaju

Najbolji fenovi za kosu – kako izabrati fen i koji modeli su provereno dobri?

Za vas smo izdvojili nekoliko preporuka kada su u pitanju najbolji fenovi za kosu po našem mišljenju, a da ih ujedno možete pronaći u prodavnicama naših šoping centara.

#1 Elchim 3900 healthy hair – keramički profesionalni fen za kosu

Elchim 3900 Healthy fen je dizajniran da štiti vašu kosu dok je suši, a pritom dolazi sa impresivnom doživotnom garancijom. Opremljen je sa tri režima grejanja i jonskom funkcijom za kondicioniranje, koja ostavlja kosu glatkom i sjajnom. Uključuje difuzer među dodacima, a dostupan je u različitim bojama, uključujući crnu, plavu, zlatnu, sivu, crvenu, srebrnu, belu i žutu. Sa snagom od 2200 W, ovaj fen je dizajniran da pruži brzo sušenje bez oštećenja kose zahvaljujući infracrvenoj tehnologiji koja sprečava prekomerno zagrevanje kutikula kose​​.

Za sve tipove kose, posebno za tanju i suvu kosu, Elchim 3900 Healthy je odličan izbor. Osmišljen je da proizvede savršen nivo protoka vazduha, zbog čega smanjuje vreme sušenja za 30%. Poseduje profesionalni AC motor italijanske proizvodnje, lagan je i ergonomski dizajniran. Osim toga, uključuje dva koncentratora, jedan za četkanje i drugi za stilizovanje, i ima 2 brzine vazduha i 3 podešavanja temperature. Otporan je zahvaljujući njegovom eksterijeru od trajnog najlona​​.

Njegov ultratanki nastavak omogućava precizno sušenje i kontrolu. Idealnan je za one koji žele da postignu profesionalni izgled feniranjem kod kuće. Možete ga pronaći u Alexander Cosmetics prodavnici u Beogradu u BIG Fashion šoping centru.

#2 Gama Professional IQ Perfectto – profesionalni fen za kosu

Gama Professional IQ Perfetto je ako ne najbolji profesionalni fen za kosu, svakako jedan od najboljih. Spaja visoke performanse sa lakoćom upotrebe. Opremljen je sa inteligentnim bezčetkastim motorom snage 2000 W, koji omogućava brzinu do 110.000 obrtaja u minuti, pa je izuzetno efikasan u sušenju kose. Njegov jedinstveni dizajn uključuje Oxy-Active tehnologiju koja doprinosi blistavosti kose i očuvanju boje, a takođe poseduje funkciju automatskog čišćenja za lakše održavanje uređaja​​​​.

Fen IQ Perfetto ima LED displej i pametnu tehnologiju koja pamti prethodno odabrane postavke među 12 mogućih konfiguracija, uključujući tri brzine i četiri temperature, kao i opciju hladnog vazduha. Opremljen je sa dva profesionalna nastavka i difuzerom za dodatnu fleksibilnost pri oblikovanju frizure. Dužina kabla od 3 metra omogućava veliku slobodu pokreta tokom upotrebe. Težina fena bez kabla iznosi samo 294 grama, što ga čini izuzetno laganim​​.

Sa nivoom buke od 78 dB i protokom vazduha od 74 m³/h, IQ Perfetto je dizajniran tako da pruža optimalne rezultate sušenja uz minimalnu buku. Pogodan je za sve tipove kose, nudi prilagodljivost i brzinu sušenja koja štedi vreme, a istovremeno štiti kosu od oštećenja​​​​.

Ukratko, Gama Professional IQ Perfetto predstavlja vrhunac tehnologije fenova za kosu, idealan je za profesionalce, ali i za svakodnevnu upotrebu kod kuće. Možete ih pronaći u Tehnomanija prodavnici u Pančevu, kao i u Tehnomedia prodavnici u Kragujevcu u našim šoping centrima.

#3 STEELFX Stainless Steel 2000-Watt

BaBylissPRO STEELFX Stainless Steel 2000-Watt fen za kosu predstavlja vrhunac u svetu profesionalnog stilizovanja kose. Ovaj model odlikuje izuzetna snaga od 2000W, koja omogućava brzo i efikasno sušenje za sve tipove kose.

Specijalno dizajniran za profesionalnu upotrebu, STEELFX se ističe svojim motorom dizajniranim od strane Ferarija, što je garant izdržljivosti i visokih performansi. Fen je opremljen tehnologijom jonizacije, nudi više od 4 podešavanja brzine i temperature, što korisnicima omogućava potpunu kontrolu nad procesom sušenja i stilizovanja.

Pored toga, dolazi sa različitim nastavcima, uključujući difuzer, koji omogućavaju raznovrsno oblikovanje i sušenje. Kabl dužine pruža veliku fleksibilnost i lakoću upotrebe, zbog čega je idealan izbor za profesionalce u salonima. BaBylissPRO STEELFX je savršen izbor za one koji traže pouzdan, moćan i multifunkcionalan fen za kosu najbolji među modelima sposobnim da zadovolje potrebe i najzahtevnijih korisnika​​​​.

BaBylissPRO najbolji fenovi za kosu se nalaze u okviru ponude Tehnomanija prodavnice u Pazovi u okviru našeg šoping centra.

#4 Infinity Zonda 6000

Infinity Zonda 6000 predstavlja profesionalni fen za kosu dizajniran da zadovolji potrebe i najzahtevnijih korisnika. Sa snagom od 2300W, obezbeđuje brzo sušenje i efikasno oblikovanje za sve tipove kose. Opremljen je naprednim AC motorom koji garantuje dugotrajnost i pouzdanost. Jonska tehnologija smanjuje statički elektricitet, pa ovaj profesionalni fen kosu čini glatkom i sjajnom.

Uz fen dolaze različiti nastavci koji omogućavaju precizno stilizovanje, dok dužina kabla od 3 metra pruža izuzetnu fleksibilnost i udobnost pri korišćenju. Infinity Zonda 6000 je savršen izbor za profesionalce u salonima, ali i za kvalitetno sušenje kose kod kuće. Ovaj model fena za kosu je prilagođen za rad sa različitim tipovima kose, a omogućava brzo i efikasno sušenje uz maksimalnu zaštitu vlasi. I ovaj model možete pronaći u prodavnici kozmetike u BeograduAlexandar Cosmetics.

#5 Remington Therapy D5216

Remington Shine Therapy D5216 je napredni fen za kosu koji kombinuje snagu od 2300 W sa inovativnom jonskom tehnologijom za postizanje besprekornog sjaja.

Zahvaljujući tehnologiji koja emituje 90% više jona, korisnici mogu uživati u dugotrajnim rezultatima bez kovrdžanja i sa dodatnim sjajem. Uređaj dolazi sa tri podešavanja toplote i dve brzine, što vam omogućava da prilagodite sušenje specifičnim potrebama vaše kose.

Takođe, poseduje turbo dugme za dodatnu snagu i petlju za lako odlaganje. Fen je opremljen sa dužinom kabla od 1,8 metara i pruža dovoljno prostora za udobno stilizovanje kose. Remington Shine Therapy D5216 je dizajniran za sve tipove kose i pruža profesionalne rezultate sušenja kod kuće. Uz fen dolazi i koncentrator za precizno stilizovanje, zbog čega je savršen izbor za one koji žele postići salon sjaj i zdrav izgled kose bez odlaska u salon​​.

Mnoge od modela Remington fenova možete pronaći u prodavnici Gigatron u Novom Sadu u BIG šoping centru Novi Sad. Svakako savetujemo da istražite i ponude drugih prodavnica elektronike u Novom Sadu i Beogradu.

Kada je u pitanju najbolji fen za kosu preporuka opšteg tipa ne postoji kao takva. Potrebno je da sagledate različite modele i njihove mogućnosti, kao i vaše potrebe, pa da tada odlučite. Najbolji fen kosu će učiniti baš onakvom kakvom želite. Nadamo se da smo vam i mi u vašoj potrazi pomogli. Najbolji fenovi za kosu samo za vas! Srećno sa odabirom!