hero

Najbolji filmovi 2023 – Koje filmove vredi pogledati u bioskopu u 2023.

Devojka sa 3d naočarima u bioskopu gleda film i jede kokice

Mnogi dobri filmovi su najavljivani 2023. godine, a s obzirom na to da nas oni prošlogodišnji nisu razočarali, isto možemo očekivati i ove godine.

Pola godine je već prošlo, tako da je ovo savršen trenutak da pregledamo koji su to najbolji filmovi 2023. koje smo gledali do sad, ali i koji su to željno očekivani koje ćemo tek imati priliku da gledamo.

Mnogi filmovi 2023. su očekivani sa nestrpljenjem, a novi filmovi nas nikako nisu razočarali. Bilo je dosta izbora i žanrova, a mi smo izabrali nekoliko. U nastavku pročitajte neke od filmova iz 2023. koji su zaslužili da budu na ovoj listi i i za koje se misli da će biti dobri, a onda pravac u BIG Cineplexx sa prijateljima! !

Bože, da li si tu? Ja sam, Margaret (Are You There God? It’s Me, Margaret)


Žanr: Komedija, drama

Glavne uloge: Ebi Rajder Fortson, Rejčel Mekadams, Keti Bejts

Istoimeni roman je objavljen 1970. godine, a sada je konačno dobio svoju ekranizaciju. Ovo je jedan od najboljih filmova 2023. koji govori o devojčici koja je na pragu puberteta, a ta tema je uvek interesantna i mlađoj a i nešto starijoj publici.

Margaret, koja ima 11 godina se seli iz Njujorka u predgrađe Nju Džerzija i tada se njen život potpunio preokrenuo. Ova nova sredina u kojoj se našla joj zadaje mnogo problema, a pokušava da se prilagodi pronalaženjem novih prijatelja.

Nakon što sa novim drugaricama oformi tajni klub na čijim sastancima razgovaraju o ličnim stvarima kao što su brushalteri, dečaci i mensturacija, Margaret se konačno oseća prihvaćeno.

Autorka romana Džudi Blum je bila na snimanju filma, a ovo je dirljiva priča o detinjem odnosu sa bogom, kao i svim problemima koji prate jednu devojčicu tog uzrasta.

Prekovremeni rad (Full time)


Žanr: Misterija, triler, drama

Glavne uloge: Lori Kalami, An Suarez, Siri Guej

Samohrana majka Julija radi naporan posao kao glavna sobarica u jednom luksuznom pariskom hotelu koji ima pet zvezdica. Njen svakodnevni život koji uključuje balans između brige o deci, potrage za novim poslom kako bi se izvukla iz duga, kao i svakodnevnim putovanjem iz predgrađa Pariza do posla se naglo menja kada u Parizu počne štrajk.

Julija je konstantno na ivici nervnog sloma zbog ogromnog stresa prouzrokovanog konstantnom jurnjavom kako bi prehranila svoju porodicu. Ona hoda po tankoj žici dok balansira izmešu napornog posla, uloge samohrane majke i svih novih prepreka koje joj se pojavljuju na putu.

Suzume


Žanr: Anime, avantura, fantazija

Glavne uloge: Nanoka Hara, Hokuto Matsumura, Eri Fukatsu

Prikazivanje: maj 2023

Suzume je novi film autora Makoto Shinkaija koji se već dokazao fenomenalnim delima, a jedan od najboljih filmova 2023. nam stiže iz Japana! Cineplexx u Beogradu je uveliko pripremio ovaj film za prikazivanje, a priča prati sedamnaestogodišnju Suzume koja živi u mirnom mestu i jednog dana sreće mladića koji joj kaže da je u potrazi za vratima.

Suzume pronalazi jedna stara vrata koja stoje uspravno usred ruševine kao da su bile zaštićene od katastrofe koja se dogodila. Ubrzo nakon ove čudne situacije, njen grad počinju da pogađaju manji zemljotresi. Suzume se vraća do misterioznih vrata, a tada počinje prava avantura.

Povratak u Seul (Return to Seoul)


Žanr: Drama

Glave uloge: Park Ji-Min, Oh Kwang-Rok, Guka Han

Fredi, 25-godišnjakinja rođena u Južnoj Koreji i usvojena od strane francuskih roditelja, sasvim slučajno stiže u Seul, nakon što joj je let za Tokio otkazan. Tamo se sprijateljuje sa Tenom i upušta se u avanturu sa nepoznatim muškarcem.

Iako u početku ne želi da potraži svoje biološke roditelje, odlučuje da se suoči sa svojom prošlošću i kontaktira ih preko usvojilačke agencije. Tokom tog procesa, suočava se sa emotivnim izazovima i pritiskom svoje prošlosti. Kroz narednih nekoliko godina, Fredi živi u Seulu, ali se i dalje bori sa svojom prošlošću i osećaju da tu ne pripada.

Kada se konačno susretne sa svojom biološkom majkom, Fredi nalazi osećaj olakšanja, ali i nove izazove. Kroz ovu priču o traženju identiteta, samospoznaji i borbi sa prošlošću, film prati Fredi na njenom emotivnom putovanju.

Čuvari galaksije vol.3 (Guardians of the Galaxy vol.3) u Cineplexx-u u BIG-u


Žanr: Sci-fi, avantura, akcija, komedija

Glavne uloge: Kris Prat, Zoi Saldana, Dejv Bautista

Čuvari Galaksije se susreću sa moćnim ratnikom Adamom na svojoj novoj bazi, Knowhere. Nakon što Adam savlada ekipu i ozbiljno ranjava Rokija, naši heroji su prinuđeni da potraže način da deaktiviraju smrtonosni prekidač koji je ugrađen u njega od strane zloglasnog Orgocorpa. Dok se Roki bori za život, priseća se svoje prošlosti i stravičnih eksperimenata kojima je bio podvrgnut.

Kroz ovu uzbudljivu priču o prijateljstvu, heroizmu i žrtvovanju, film prati Čuvare dok navigiraju kroz svoje najopasnije iskušenje do sada.

Openhajmher (Oppenheimer)


Žanr: Istorija, drama, biografija

Glavne uloge: Kilijan Marfi, Emili Blant, Robert Dauni Jr, Met Dejmon

Prikazivanje: jul 2023.

Neverovatni Kristofer Nolan će se i ove godine zasigurno igrati našim umovima, a ovaj film prati Roberta Openhajmera, američkog fizičara koji se smatra ocem atomske bombe.

Kristofer nolan je najavio da će napraviti film o Openjameru, koji će biti smešten u doba Drugog svetskog rata. Ovaj film se može očekivati u BIG Cineplexx bioskopu u julu 2023. godine

Barbi (Barbie) u BIG Cineplexx-u u julu


Žanr: Avantura, komedija, fantazija

Glavne uloge: Rajan Gosling, Margot Robi, Ariana Grinbalt

Prikazivanje: jul 2023.

Ovaj novi film 2023. nam donosi ono što nikako nismo očekivali od filma koji nosi naziv Barbi. Neke informacije navode da će ovaj film prikazati politički osetljive teme, a pored ljubavne priče Barbi i Kena, imaćemo priliku da vidimo razne socijalne teme kao šti u feminizam, mizoginija i rodna pitanja.

Nikako nemojte propustiti ovaj film, jer njegov trejler obećava dobru zabavu. U julu u BIG Cineplexx bioskopu možete pogledati film Barbi!

Nemoguća misija – Odmazda prvi deo (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One)


Žanr: Akcija, avantura, triler

Glavne uloge: Tom Kruz, Hejli Atvel, Ving Rejms

Prikazivanje: jul 2023.

Ova misija Itana Hanta je najbitnija do sad – mora da pronađe zastrašujuće novo oružje koje preti čitavom čovečanstvu, pre nego što padne u pogrešne ruke! U pitanju je sudbina cele planete i dominacija nad budućnošću, dok se zle sile iz Itanove prošlosti neumoljivo približavaju, započinjući smrtonosnu globalnu trku.

Ova brza akcija će sigurno biti interesantna svim ljubiteljima avanture, a film možete pogledati u Cineplexx-u u BIG-u!

Fleš (Flash) čeka u BIG Cineplexx-u u junu


Žanr: Akcija, avantura, fantazija

Uloge: Ben Aflek, Majkl Kiton, Saša Kale

Prikazivanje: jun 2023

Ovog leta nas očekuje prava letnja akcija! Bari Alen koristi svoju veliku brzinu da se vrati u prošlost i tako spasi svoju porodicu. Ali u tom pokušaju slučajno završi u budućnosti u kojoj nema super heroja.

Fleš pokušava da izmami Betmena iz penzije i spasi zarobljenog Kriptonca iz zatočeništva, ali da li će ovo biti dovoljno da se zlo pobedi? Obavezno dođite u Cineplexx u BIG-u u junu kada će se prikazivati ovaj film!

Dina: drugi deo (Dune: Part Two)


Žanr: Akcija, avantura, drama

Glavne uloge: Timoti Šalame, Zendaja, Rebeka Ferguson

Prikazivanje: Datum će tek biti objavljen.

Iako najbolji filmovi 2023. izlaze u drugoj polovini godine, Dina je onaj koji očekujemo sa najvećim nestrpljenjem! Prvi deo ovog filma nas nikako nije razočarao, a sada ćemo imati priliku da vidimo nastavak ove sage o dalekim planetama!

Drugi deo filma Dune prati mitsko putovanje Pola Artridisa koji se ujedinjuje sa Čani i Fremenima, a njegov glavni cilj je osveta protiv zaverenika koji su uništili njegovu porodicu.

Gde se mogu pogledati najbolji filmovi 2023. godine?

Ovo su bili neki od najboljih filmova 2023. godine, a iako ovo nije potpuna lista, ostatak možete popuniti svojim omiljenim filmovima!

Gledanje filmova u bioskopu ima svoju posebnu čar, a kokice, udobna sedišta i specijalno ozvučenje doprinose jedinstvenom iskustvu koje oni nude! Najbolji filmovi 2023. su svakako na repertoaru mnogih bioskopa, a samo neka od mesta gde možete pogledati neko od ovih ostvarenja su:

Pozovite prijatelje, kupite kokice i omiljeno piće i krenite na putovanje na velikom platnu!