hero

Najbolji puderi za mešovitu kožu – TOP 5 pudera za kombinovanu kožu

Najbolji puderi za mešovitu kožu – TOP 5 pudera za kombinovanu kožu

Nekada je lakše pronaći puder za masnu kožu ili puder za suvu kožu nego najbolji puder za mešovitu kožu. Kombinovana koža najčešće podrazumeva masnu T zonu ili neku još manju regiju u kombinaciji sa delom kože koji je osetljiviji ili suvlji.

Stoga je neophodno naći puder koji dobro pokriva, nije preagresivan u smislu isušivanja kože i sveukupno daje dobre rezultate.

Za vas smo izdvojili TOP 5 drogerijskih i profesionalnih pudera koji su, prema iskustvima korisnika, odlični za mešovitu kožu. Pročitajte naše savete i posetite drogerije, parfimerije i apoteke u BIG tržnim centrima, i izaberite najbolji tečni puder za mešovitu kožu .

L’Oreal True Match

L’Oreal True Match je tečni puder koji zbog svoje teksture odgovara gotovo svim tipovima kože – dobar je puder za suvu kožu, ali odgovara i masnijoj i kombinovanoj koži.

Sadrži glicerin i vitamin E koji pomažu u hidrataciji kože, što je posebno važno za suve delove kombinovane kože. True Match puder daje prirodan, zdrav sjaj koji ne izgleda masno, što je idealno za mešovitu kožu koja teži da bude masnija u T-zoni.

Formula je veoma lagana i prozračna, što znači da neće začepiti pore ili izazvati akne. Idealan je dnevne, ali i večernje varijante. Veoma često se ovaj drogerijski puder upoređuje sa high end puderom Giorgio Armani Luminous Silk.

Pokrivna moć: Srednja sa mogućnošću nadogradnje

Cena: Oko 1.900 RSD.

Gde se može kupiti: U Lilly drogerijama širom Srbije, kao i u DM-u, gde ga možete naći po “uvek povoljno” ceni od 1.449 RSD.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation

Fit Me Matte + Poreless Foundation pruža matirajući efekat koji pomaže u kontroli sjaja, posebno u T-zoni. Formula ovog pudera sadrži inovativnu Poreless tehnologiju koja pomaže u smanjenju izgleda pora i ujednačava teksturu kože, čineći ten glatkim i ujednačenim. Sve što puderi za mešovitu kožu treba da pruže!

Ovaj puder za mešovitu kožu lica ima lagani, prozračni osećaj na koži, koji omogućava laganu aplikaciju i udobnost tokom dana, bez otežavanja kože ili začepljivanja pora.

Na raspolaganju vam je veliki izbor nijansi, a puder je savršen za svakodnevno nošenje, bez potrebe za čestim popravkama.

Pokrivna moć: Srednja uz mogućnost nadogradnje

Cena: Oko 1.000 RSD.

Gde se može kupiti: Često ga možete pronaći u Lilly-ju u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije po sniženoj ceni.

NARS Natural Radiant Longwear Foundation

Najbolji puderi za mešovitu kožu – TOP 5 pudera za kombinovanu kožu

Ovaj high end puder je vrlo cenjen zbog svoje sposobnosti da pruži dugotrajnu, prirodnu pokrivenost, što ga čini odličnim izborom za kombinovanu kožu.

Kao što naziv sugeriše, ovaj puder je formulisan da traje do 16 sati na koži, čime osigurava pouzdanu pokrivenost tokom celog dana, bez potrebe za dodatnim popravkama, što je idealno za kombinovanu kožu koja može imati problema s trajnošću šminke na masnim zonama.

Iako pruža dugotrajnu pokrivenost, puder daje svež i sjajan finiš koji ne izgleda teško ili masno. Može se nanositi u slojevima, omogućavajući korisnicima da kontrolišu nivo pokrivenosti od srednje do potpune, što je korisno za prekrivanje nepravilnosti na koži bez začepljivanja pora.

NARS nudi širok spektar nijansi ovog pudera, što omogućava svakome da pronađe odgovarajuću boju za svoj ton kože.

Pokrivna moć: Srednja do potpune

Cena: Oko 5.600 RSD.

Gde se može kupiti: Može se pronaći u Sephori u Beogradu.

Estée Lauder Double Wear

Ovo je po mišljenju mnogih ne samo najbolji high end puder za kombinovanu kožu, već i najbolji puder za masnu kožu.

Estée Lauder Double Wear ima izvrsnu trajnost i savršeno stoji na koži. Pruža prekrivanje mat finiš koji traje ceo dan, a uz to sprečava dehidrataciju. Dolazi u velikom rasponu nijansi, za sve podtonove kože. Često se nalazi u makeup koferima profesionalnih šminkera, zbog čega se može reči da zaslužuje titulu najbolji tečni puder za kombinovanu kožu.

Pokrivna moć: Visoka

Cena: Oko 7.500 RSD.

Gde se može kupiti: Možete ga pronaći na svim Sephora i Jasmin prodajnim mestima.

Lancôme Teint Miracle

Ovaj popularni Lancôme puder u svojoj formuli sadrži visoku koncentraciju vode, te samim tim koži pruža svu potrebnu hidrataciju. Sadrži SPF 15, čime vašu kožu dodatno štiti od štetnih UV zraka.

Zahvaljujući „Aura-Inside“ tehnologiji, koja kombinuje biserne pigmente i tečne kristale, koža izgleda sjajno i osveženo. Teint Miracle pruža prirodnu do srednju pokrivenost koja se može graditi, omogućavajući koži da diše, dok istovremeno ujednačava ten i prikriva nepravilnosti.

Tekstura mu je lagana do srednje gusta, što ga čini savršenim za kombinovanu kožu, jer neće začepiti pore niti izazvati prekomerno mašćenje u T-zoni.

Pokrivna moć: Prirodna do srednja

Cena: Oko 7.500 RSD.

Gde se može kupiti: U Jasmin parfimeriji u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije.

Navedeni puderi za mešovitu kožu izdvojili su se na osnovu iskustva korisnika. Na vama je da prepoznate karakteristike svoje kože, razmotrite da li vašem budžetu više odgovaraju drogerijski ili high end puderi, i pronađete sebi najbolji puder za mešovitu kožu!