hero

Novogodišnji džemperi – zašto ih obožavamo i gde ih možete nabaviti?

Novogodišnji džemperi – zašto ih obožavamo i gde ih možete nabaviti?

Kao što su visibabe vesnici proleća, tako su božićni džemperi su vesnici praznika!

Zaista je tako.

Kada ugledamo prvi novogodišnji džemper na prolazniku, ili vidimo kako božićni džemperi počinju da se ističu u izlozima naših omiljenih prodavnica, tek tada možemo da budemo sigurni da nam se Nova godina približava. 

Uz smišljanje odluka koje (ne)ćemo ispoštovati u narednoj godini, kićenje doma , jelke, i naravno – kupovinu novogodišnjih poklona, tokom decembra i januara, kao deo praznične tradicije obavezno uvrstimo i nabavku i nošenje božićnih džempera koji nam omogućavaju da deo čarolije ponesemo sa sobom, ma gde se zaputili. 

Sve tajne neodoljivih novogodišnjih džempera, kao i preporuke za njihovu kupovinu i pronalazak idealnih, predstavljamo vam u nastavku teksta. 

Novogodišnji džemperi – čime su nas osvojili?

Pre svega, neodoljivim izgledom.

Ali kako su uopšte dospeli u naše garderobere?

Nemamo istorijski podatak o tome kada je prvi dizajniran božićni džemper zavredio svoje mesto na rafu prodavnice, ali znamo kada je postao must have u svakom garderoberu!

Do popularnosti koju uživaju, božićni džemperi stigli su uz pomoć pop kulture.

Viđali smo ih u omiljenim serijama devedesetih godina, a naročito često na Phoebe Buffay u seriji Prijatelji. Osim toga, božićni džemperi sa novogodišnjim motivima su simbol kostimografije u prazničnim filmovima, a privukli su naročitu pažnju publike u filmu Dnevnik Bridžit Džons. Mark Darsi je tu uspeo da osvoji glavnu junakinu noseći veliki, božićni džemper sa irvasom, koji mu je majka poklonila!

Ipak, valja reći da su božićni džemperi postali neodvojivi deo mode i mnogo pre toga, pa ih znamo i kao “bakine džempere”, a mnogi ih zovu i “ružnim džemperima”, zbog kiča koji je neodvojivi deo njihove estetike.

U Velikoj Britaniji, novogodišnje džempere možete videti i u muzeju voštanih figura, ni manje ni više – nego na kraljevskoj porodici. Tu su i Kejt Midlton, i prinčevi Vilijam i Hari, kao i stariji deo rojalske svite. Svako u svom božićnom izdanju. 

U SAD, božićni džemperi su već dugo u trendu, a često se u vreme praznika organizuju i tematske žurke posvećene njima, kao i različiti humanitarni događaji, na kojima dresscode obavezno podrazumeva nošenje jednog ovakvog džempera.

Svoj put ka našem regionu i zemlji, novogodišnji džemperi utabali su uz pomoć ponude globalnih prodavnica, koje su prisutne i u BIG šoping centrima. I nije im bilo potrebno mnogo da nas osvoje!

Novogodišnji džemperi – zašto ih obožavamo i gde ih možete nabaviti?

Šta mora da ima džemper da bi stekao zvanje božićnog džempera? 

Barem jedan novogodišnji ornament, simbol ili kombinaciju boja.

Dakle, od komplikovanih šara koje na debelom pletivu asociraju na novogodišnji duh i praznike, preko simbola Nove godine, među kojima su najpoznatiji: džemperi sa irvasima, sa jelkama i sa pahuljicama, pa sve do dezena koji vešto kombinuju crvenu i zelenu, ili zlatnu boju – sve dolazi u obzir.

Nije dovoljno da džemper bude samo crven, samo zelen, ili da je samo debele teksture, da bismo rekli da je novogodišnji. Džemperi sa novogodišnjim motivima su idealni. 

On mora da ima “ono nešto” novogodišnje, što će jasno asocirati na prazničnu čaroliju i izdvojiti ga od ostale zimske garderobe. 

Tek tada možemo reći da je reč o njegovom veličanstvu – novogodišnjem džemperu.

Kako odabrati najbolji novogodišnji džemper? 

Ovde nema posebnih pravila, osim da slušate svoju intuiciju. 

Uloga božićnih džempera nije da učini da izgledamo atraktivno, ili trendi, već samo praznično, detinjasto i ušuškano. 

Treba da budu topli poput zagrljaja nama najdražih ljudi, a da estetikom evociraju uspomene na vremena kada nam je novogodišnja euforija bila ono čemu se najviše radujemo i što željno iščekujemo tokom cele godine!

Zato se potpuno opustite prilikom kupovine i prepustite detetu u vama da donese krajnju odluku za koji će se novogodišnji džemper odlučiti. 

Mi vam svakako dajemo i nekoliko preporuka.

U ovim prodavnicama pronaći ćete praznične džempere za žene, za muškarce, ali i novogodišnje džempere za decu, pa samo na jednom mestu možete da obavite kompletnu kupovinu! 

Novogodišnji džemperi H&M – za celu porodicu

H&M u Novom Sadu, H&M u Beogradu, kao i drugim gradovima Srbije, ali i celog sveta, poznat je upravo po širokom asortimanu koji nudi rešenje za kupovinu odevnih komada i aksesoara za celu porodicu, sve generacije, polove i modne afinitete.

Osim toga, ponuda ove prodavnice prati trendove tokom cele godine, pa ne čudi što su upravo H&M božićni džemperi garantovano svake godine, od kraja novembra, pa sve do pozne zime, na rafovima ove prodavnice. Najbolje od svega je što su novogodišnji džemperi H&M prisutni u svakom odeljenju prodavnice.

To znači da nam ovaj brend pruža mogućnost da na jednom mestu pronađemo savršeni muški novogodišnji džemper, ženski, dečiji pa čak i novogodišnje džempere za bebe – najmlađe članove porodice! 

Waikiki novogodišnji džemperi za ljubitelje ukrasa

Waikiki je odličan izbor za svačije kupovne mogućnosti, a predstavlja prodavnicu garderobe, obuće i aksesoara, u kojoj baš svako može da pronađe nešto što će mu savršeno odgovarati, kako njegovom ukusu, tako i potrebi. 

U novogodišnjim kolekcijama Waikiki božićni džemperi su nezaobilazni. 

Ukoliko ste barem jednom došli u naš Waikiki u Beogradu ili Waikiki u Novom Sadu, ili posetili ovu prodavnicu u BIG-u u Kragujevcu i drugim gradovima u Srbiji tokom decembra ili januara – onda ste videli posebno odvojeno mesto u prodavnici u kojima preovladavaju crvena i zelena boja, a sa odevnih komada se smeše irvasi, cakle sanke Deda Mraza, ili bele nežne pahulje.

Waikiki novogodišnji džemperi uvek obiluju detaljima i raskošnim dekorativnim elementima, koji su namenjeni svima koji se ne plaše isticanja.

Gde vas čekaju najlepši novogodišnji džemperi za decu?

U većini prodavnicama za mališane u BIG centru, oni su u sklopu redovnog novogodišnjeg asortimana. Osim toga, Waikiki novogodišnji džemperi za decu uglavnom se uvek mogu pronaći u dečijem odeljenju ove prodavnice, kao i H&M džemperi sa novogodišnjim motivima. Sa lakoćom ćete ih pronaći u svakoj prodavnici u kojoj postoji i dečiji asortiman. 

Deci ni inače nije potrebno mnogo da budu potpuno neodoljiva, ali džemperi sa novogodišnjim motivima uspevaju da ih učine još slađim!

Posetite vama najbliži BIG tržni centar i odaberite savršeni poklon za malog princa ili princezu

Foto-aparatom zabeležite širok osmeh koji ćete ugledati kada otvore ukrasni papir i vide da se kroz njega promalja šareni, praznični džemper!

Novogodišnji džemperi za parove i kako ih pronaći? 

Ako ste pošli u kupovinu i odabir ovih vesnika praznika, a pritom ste zaljubljeni, verovatno vam je palo na pamet da bi bilo baš lepo da obradujete i svoju drugu polovinu identičnim džemperom? 

Možete napraviti idealne fotografije u istim džemperima, ili ih obući na zajedničkoj proslavi Božića, ili prvog dana nove godine!

Ali gde ih kupiti? 

Kada pomislite na šoping – tu je BIG.

Naš tržni centar na jednom mestu objedinjuje sve popularne modne brendove i prodavnice, među kojima svaka ima i kolekciju specijalno posvećenu praznicima!

Umesto višečasovnog lutanja po gradu radi potrage, dovoljno je da dođete u BIG tržni centar, obiđete omiljene prodavnice i pronađete novogodišnje džempere za parove po želji. Uštedećete vreme, a bićete prezadovoljni iskustvom kupovine!

Ako se novogodišnji džemperi za parove u tom trenutku ne mogu pronaći baš ni u jednoj prodavnici u centru, znate šta vam je činiti! Napravite sami kombinaciju, koja će se savršeno uklapati. 

Izaberite muški novogodišnji džemper i ženski novogodišnji iste boje, u istoj ili različitim prodavnicama i izgledaće kao da ste kupili komplet. Sasvim sigurno nećete pogrešiti.

Muški novogodišnji džemperi obično se izrađuju u širem kroju u odnosu na ženske, ali ako se kupi u nekoliko brojeva manjoj veličini, odgovaraće dami. To vam daje mogućnost da kupite dva identična džempera u drugim veličinama i tako sami iskombinujete božićne džempere za parove.

Uživajte u praznicima, šopingu i obavezno osim sebi, kupite novogodišnji džemper i nekome na poklon. Nema slađeg dara, a svako će mu se obradovati! 

Vidimo se u BIG-u!