hero

Najbolje kreme za samopotamnjivanje kod kuće i saveti

žena sipa kremu na ruke

Ima li šta lepše od preplanulog letnjeg tena?

Mnogi će se složiti da osunčana koža deluje privlačno i lepo, međutim svest o štetnosti sunca je sve veća, te su ljubitelji preplanulog tena u potrazi za zdravijim alternativama.

Ukoliko želite da postignete osunčanost kože, bez da je oštetite provodeći sate na suncu ili u solarijumu, kreme za samopotamnjivanje mogu biti odlično rešenje. Kreme za samopotamnjivanje nude bezbedan i efikasan način da dobijete prirodni ten bez izlaganja kože štetnim UV zracima.

Danas ćemo otkriti kako da izaberete kremu za samopotamnjivanje, gde ih možete naći i daćemo vam uputstva kako da ih najefikasnije primenite u kućnim uslovima!

Kreme za samopotamnjivanje – koje su najbolje?

Kada birate kremu za samopotamnjivanje, potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora, uključujući tip kože, boju koju želite da postignete i način nanošenja koji preferirate.

  • Tip kože – Važno je uzeti u obzir tip kože kada birate kremu za samopotamnjivanje. Ako imate suvu kožu, trebalo bi da izaberete proizvod koji sadrži hidratantne sastojke, kao što su aloe vera ili hijaluronska kiselina. Ako imate masnu kožu, bolja opcija je proizvod koji je lagan i nemasan.
  • Boja – Izuzetno je važno da pronađete nijansu i ton koji odgovara vašoj prirodnoj boji kože. Imajte u vidu da neki proizvodi nude suptilnu preplanulost prirodnog izgleda, dok drugi pružaju dublju, uočljiviju boju.
  • Metoda primene – Konačno, želećete da razmotrite metod primene koji vam najviše odgovara. Neke kreme za samopotamnjivanje dolaze u obliku losiona, dok su druge forme koje postoje sprejevi i pene. Važno je da izaberete proizvod koji će vam biti lak za nanošenje i koji će najbolje odgovarati vašem tipu kože.

more

Najbolje kreme za samopotamnjivanje

Sa toliko različitih proizvoda u ponudi, može biti izazovno znati koji da odaberete!

Da li ćete odabrati kremu, penu, losion ili sprej?

Zavisi od vaših potreba, naravno. Ipak, na tržištu su se ipak izdvojili proizvodi koji su stekli ogromnu popularnost kod korisnika i pokazali se kao najbolji. Oni su različitih cenovnih rangova, a ono što je dobra vest je da svaki od njih možete pronaći ukoliko posetite prodavnice kozmetike u Beogradu!

#1 Ziaja samopotamnjivanje – popularni losion za preplanuli ten

Ziaja losion za samopotamnjivanje za je popularni proizvod za samopotamnjivanje koji se lako nanosi i pruža preplanulost prirodnog izgleda. Sadrži hidratantne sastojke kao što su shea puter i vitamin E koji održavaju vašu kožu hidratiziranom i glatkom. 

Ovaj losion je pogodan za sve tipove kože, ali je posebno koristan za one sa suvom kožom. Možete ga pronaći u svim DM drogerijama u Beogradu, kao i u Lilly-ju.

#2 Sunkissed pena za samopotamnjivanje

Sunkissed je još jedna popularna marka kreme za samopotamnjivanje u vidu lagane pene. Dostupna je u nizu nijansi koje odgovaraju različitim tonovima kože. Lagana je i nemasna, što je čini idealnim za one sa masnom kožom. 

Ova krema sadrži prirodne sastojke poput aloe vere i kokosovog ulja za negu i hidrataciju vaše kože. Ova pena može se pronaći u Lilly drogerijama u Beogradu.

#3 Loreal krema za samopotamnjivanje

Loreal krema je krema za samopotamnjivanje koja pruža dubok, prirodan ten. Lako se nanosi i brzo se suši, tako da nećete morati da brinete o čekanju da se osuši. Ova krema je pogodna za sve tipove kože i sadrži hidratantne sastojke kao što je glicerin koji održavaju kožu mekom i i sjajnom. 

#4 Clarins krema za samopotamnjivanje

Clarins je krema za potamnjivanje koja pruža dugotrajan, prirodan ten. Lako se nanosi i pruža završni sloj bez mrlja. Ova krema sadrži prirodne sastojke poput aloe vere i ekstrakta smokve koji neguju i hidriraju vašu kožu. Možete je pronaći u Jasmin parfimerijama u Beogradu.

#5 Revuele krema za tamniji ten

Revuele krema je krema za samopotamnjivanje koja je dostupna u nizu nijansi koje odgovaraju različitim tonovima kože. Lako se nanosi i pruža prirodni ten koji traje do nedelju dana. Ova krema sadrži hidratantne sastojke poput kokosovog ulja i shea putera koji održavaju vašu kožu hidriranom i zdravom.

Kako se koristi krema za samopotamnjivanje?

Postoje neki saveti za samopotamnjivanje kod kuće koje treba poslušati ukoliko želite da vaš ten bude ujednačen i proizvod svuda ravnomerno nanesen. Osobe koje se nisu dovoljno pripremile suočavale su se sa raznim izazovima i često završavale s tamnijim neujednačenim delovima kože, najčešće na kolenima ili laktovima. Zato je osim dobre kreme važan i sam proces!

  1. Uradite piling – pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje, važno je da uradite piling kože kako biste uklonili sve mrtve ćelije kože. Ovo će pomoći da se sredstvo za samopotamnjivanje ravnomerno nanese i da traje duže. Koristite nežni piling ili rukavice za piling kako biste uklonili suvu kožu koja se ljušti.
  2. Hidrirajte kožu – još bitnije od toga kako se nanosi krema za samopotamnjivanje je da li je koža spremna za nju! Pre nego što počnete, obavezno nanesite laganu hidratantnu kremu na sva suva područja, kao što su laktovi, kolena i gležnjevi, pre nanošenja sredstva za samopotamnjivanje. Ovo će sprečiti da se sredstvo za samopotamnjivanje zalepi za suve delove i stvori neujednačen finiš.
  3. Nanosite u delovima – kada nanosite sredstvo za samopotamnjivanje, najbolje je raditi u delovima. Počnite sa nogama i napredujte do ruku, grudi i lica. Ovo će osigurati da vam ne nedostaje nijedno mesto i da se sredstvo za samopotamnjivanje ravnomerno nanosi.
  4. Koristite rukavicu – da biste izbegli višak sredstva za samopotamnjivanje na šakama, koristite rukavicu za nanošenje proizvoda. Ovo će takođe pomoći da se sredstvo za samopotamnjivanje nanosi glatko i ravnomerno.
  5. Ne zaboravite svoje lice – ako želite da nanesete sredstvo za samopotamnjivanje na lice, obavezno izaberite proizvod koji je posebno dizajniran za upotrebu lica. Nanesite malu količinu sredstva za samopotamnjivanje na čelo, obraze i bradu, dobro mešajući prstima ili četkom za šminkanje.
  6. Sačekajte pre oblačenja – nakon nanošenja sredstva za samopotamnjivanje, važno je sačekati najmanje 10-15 minuta pre nego što se obučete. Ovo će dati proizvodu dovoljno  vremena da se osuši i sprečiti ga da se utrlja na vašu odeću.
  7. Održavajte preplanulost – da biste održali ten, hidrirajte kožu svakodnevno i izbegavajte upotrebu agresivnih pilinga i grubo brisanje peškirom. Takođe možete ponovo nanositi sredstvo za samopotamnjivanje svakih nekoliko dana da bi vaš ten izgledao sveže.

Kako se skida krema za samopotamnjivanje?

Deo kože na kojem imate fleke prvo naparite vrućom vodom. Tako će toplota i vlaga prodreti dublje u kožu i omekšati je, a nakon toga je istrljajte peškirom, kružnim pokretima. Na taj način ćete praktično uraditi piling kože i ukloniti mrlje od kreme.

Takođe možete pokušati i da istrljate kožu limunom, uraditi klasični piling tela, a postoje i proizvodi koji su posebno namenjeni za negu kože koja je tretirana kremom kao što je pena ST MORIZ koja se može kupiti u Alexandar Cosmetics radnjama u Beogradu.

Kreme za samopotamnjivanje nude bezbedan i efikasan način da dobijete sunčani sjaj bez izlaganje vaše kože štetnim UV zracima. Kada birate proizvod, uzmite u obzir tip kože, boju koju želite da postignete i način nanošenja koji preferirate. Naravno, izlaganje suncu je neretko neizbežno, pa je za zdravu kožu ipak važno i da obezbedite najbolje kreme za sunčanje. Posetite BIG FASHION tržni centar u Beogradu, pronađite najbolje proizvode za sebe i dočekajte leto spremni!