hero

Svečane frizure za svadbu, maturu i druge proslave

puštena kosa

Svečane frizure imaju moć da istaknu lepotu, daju dozu prefinjenosti našem izgledu, a ponekad mogu zaseniti čak i elegantnu toaletu. Zato, ukoliko je poseban povod ili proslava u pitanju, važno pažljivo odabrati frizuru koja će odgovarati ostalim elementima našeg svečanog izgleda, a ujedno imati i lični pečat.

U nastavku ovog teksta, daćemo smernice koje će vam olakšati ovaj izbor, ali i primere prelepih svečanih frizura koje rado nose žene širom sveta. Ovaj tekst će vas posebno inspirisati ako tražite idealne frizure za venčanje, ali i druge svečanosti.

punđa sa ukrasima

Frizure za svadbu – kako odabrati pravu frizuru i uklopiti je sa haljinom?

Svadbe su događaj na kome se najčešće nose svečane frizure, jer je za svakoga ovo jedan od najvažnijih vidova proslave. Iako se tada nose nešto elegantnije frizure nego u drugim prilikama, ne treba izgubiti iz vida da je svadba veoma duga proslava tokom koje se često igra.

Samim tim, kada birate frizure za svadbu, treba da izaberete onu uz koju će vam tokom čitave proslave biti prijatno i koja vas neće opterećivati stalnim pomeranjem i potrebom za nameštanjem.

Frizure za svadbe možete napraviti i same, ukoliko imate odgovarajuće stajelere za kosu, kakvi se mogu pronaći u radnjama tehnike, kao što je Gigatron prodavnica u Beogradu, u tržnom centru BIG.

Uz to, frizure za svadbu treba da se usklade sa haljinom koju nosite na venčanje. Na taj način, imaćete zaokružen izgled čiji segmenti će se dopunjavati. Primera radi, ako želite da obučete haljinu bez leđa – odličan izbor frizure je niska punđa. Niska punđa se može napraviti na više načina, a osim za dugu, može biti i idealan izbor frizure za kratku kosu.

S druge strane, uz haljine sa rolkom savršeno se uklapa visoki rep, dok su haljine bez bretela sjajne za nošenje bujnih pletenica ili puštene kose. Ukoliko je vaš izbor puštena kosa, to mogu biti talasi u kosi ili pak ravno isfenirana kosa, u zavisnosti od stila haljine.

Ukoliko ste mlada, idealna svečana frizura za venčanje biće ona koja se najviše uklapa uz stil vaše venčanice, ali takođe i frizura zbog koje ćete se osećati komforno tokom celog veselja. Neka to bude stil frizure za koju znate da vam dobro stoji, jer ćete vaš tog dana napraviti najlepše fotografije.

proces uvijanja kose

Koje svečane frizure za maturu su najbolje?

Kada su u pitanju frizure za maturu, treba uzeti u obzir da je to proslava za srednjoškolce. U skladu s tim, ove frizure treba da budu prilagođene svečanoj prilici za mlade.

Iako ne postoje najbolje, jer svako pravi odabir prema svom ukusu, navešćemo one koje su čest izbor za ovu priliku.

Puštena kosa uvijena u lokne je upravo jedan primer sjajne svečane frizure za maturu, a uz pomoć našeg bloga je možete napraviti same! Ona se može kombinovati sa različitim ukrasima za kosu i pletenicama koje će kosu učiniti još interesantnijom, pa i upečatljivijom. Osim toga, razne vrste pletenica takođe će ulepšati svaku odevnu kombinaciju i dati joj potrebnu eleganciju na mladalački način.

svetlo braon kosa sa pletenicom

Najlepše svečane frizure za različite vrste proslava – osećajte se sigurno i prelepo

Za posebne prilike nam je važno da osmislimo usklađen izgled koji će odisati stilom i elegancijom.

Međutim, na kraju je uvek najvažnije kako se mi osećamo dok nosimo određenu odevnu kombinaciju, šminku i frizuru. Kako biste imale dovoljno samopouzdanja i iznele svoju toaletu na pravi način – neophodno je da je odaberete u skladu sa sopstevnim osećajem i preferencijama.

Zato smo za vas u nastavku pripremili predloge za svečane frizure koji vam mogu pomoći u odabiru frizure za svečane prilike po vašoj meri.

svetlo braon kosa sa loknama

#1 Pletenica ili riblja kost

Ova svečana frizura spada u frizure za dugu kosu, ali je mogu nositi i žene sa kosom do ramena, pa čak i sa paž frizurom.

Pletenice su veoma popularne i važe za romantičnu frizuru koju nose devojke i žene svih generacija. Njihova najveća prednost je mogućnost kombinovanja sa drugim tipovima frizura, kao što su rep, punđa ili kosa podignuta sa strane.

Postoji mnogo različitih vrsta pletenica, a najpoznatije je svakako riblja kost. Prilagodljivost različitim odevnim kombinacijama i esteska privlačnost, čine ovu vrstu svečane frizure sjajnim izborom za nežan izgled.

pletenica

#2 Ukrasi za kosu

Ukrasi i dodaci za kosu su veoma čest izbor zbog dinamičnosti koju unose u svedenije frizure. Cvetni dodaci, rajfovi, različite vrste traka, šnalica i cirkona – napraviće od vaše svečane frizure pravo umetničko delo.

Ukrase za kosu je moguće nabaviti veoma jednostavno u drogeriji DM u Beogradu, ali i u prodavnicama koje prodaju aksesoare. Takođe, lepo će se uklopiti uz svaku dužinu kose, pa je ovo još jedan od razloga da probate njima da ulepšate svoju frizuru.

punđa sa ukrasima svetlo braon kosa

#3 Niska punđa i visoka punđa

Punđe su klasik među frizurama koji je vremenom dobio niz varijacija.

U velikom izboru, kao najpoznatije svečane frizure izdvajaju se niska punđa koja je savršena dopuna upadljivijim toaletama. Ovo je primer savršene elegancije koji nikada ne izlazi iz mode, a lepo stoji svakom obliku lica.

Suprotno njoj, visoka punđa se najbolje uklapa uz svedenije odevne kombinacije, ali odaje podjednako sofisticiran utisak.

Niska punđa može se napraviti i na kratkoj kosi i kosi do ramena, dok je za visoku punđu potrebna duga kosa. Šik podignuta frizura za venčanje je uvek dobar izbor – pored toga što je elegantna, ne morate da brinete o tome da ćete se oznojiti, ni da će vam se ispravljena kosa ukovrdžati od vrućine ili vlage.

Obe varijante punđe mogu da se naprave na uredan ili ležeran način, u skladu sa ličnim željama. Ako želite uredniji izgled, važno je da vašu punđu održite na mestu kvalitetnim lakom ili drugim proizvodima za učvršćivanje kose koje možete pronaći u Lilly drogerijama u Beogradu.

niska punđa sa ukrasima

#4 Puštena kosa – uvijena ili zalizana kosa

Kosa isfenirana na lokne, kao i blagi talasi u kosi, uvek će biti simbol elegancije koji rado nose mnoge žene prilikom svečanih događaja. Ova svečana frizura dobro stoji gotovo svakom, a posebno ukoliko je u pitanju kosa srednje dužine, ili frizura za kratku kosu. Ipak, kako bi ona izgledala elegantno, važno je da angažujete pravog frizera. Mi vam preporučujemo frizerski salon Alfaparf Studio Beograd, koji se nalazi u tržnom centru BIG FASHION Beograd, u kome će vaše želje biti u potpunosti realizovane.

Kosa zalizana iza ušiju – svečana frizura koja je poslednjih godina ponovo u trendu. Ona izražava jasan stav, dok istovremeno izgleda otmeno. Zato je ona sjajna za žene koje žele da istaknu svoj stav, ali i nakit koji nose.

srednja dužina kose sa loknama

#5 Konjski rep

Konjski rep nije toliko popularan izbor za svečane frizure, ali je sjajan način da na svadbi, maturi i sličnoj posebnoj prilici izgledate bajkovito. On spada u svečane frizure za koje je nabolja duga kosa, jer uz njega bujnost vaše kose može doći do izražaja.

Ova svečana frizura se nosi visoko na temenu ili nisko uz vrat, a u obe varijante je moguće uključiti i ukrase za kosu ili pletenice. U svakom slučaju, ovo je jedna od frizura koja će samo po sebi biti efektna, pa je uz nju dovoljno staviti diskretan nakit koji će upotpuniti čitav izgled.

žena koja ima frizuru niski rep

Koja god svečana frizura je vaš izbor, ne zaboravite da je najvažnije uklopiti je sa ostatkom vaše toalete, ali i sa svojim željama i preferencijama.

Zato je najbolje da posetite BIG FASHION centar u Beogradu, gde ćete u širokoj ponudi odeće, obuće i modnih dodatak lakše dobiti nove ideje i osmisliti celokupan izgled za svoju svečanu priliku.

Kada osmislite izgled, u BIG-u možete kupiti sve što vam je potrebno za svečanost, a u asortimanu naših prodavnica kozmetike u Beogradu ćete pronaći veliki izbor preparata za održavanje frizure, kao i dodataka za kosu, uz koje ćete moći da zablistate.

Očekujemo vas!