hero

Kako napraviti lokne i koji su najbolji aparati za lokne različitog tipa?

Kako napraviti lokne i koji su najbolji aparati za lokne različitog tipa?

Kako napraviti lokne? Koji uređaji za lokne su najbolji za koji tip lokni? Kako rukovati sa njima i napokon praviti lepe, talasaste i kovržave frizure koje će izgledati kao da ste upravo izašle iz salona?

Istražili smo umesto vas kako da napravite lokne!

Već znate da su BIG tržni centri glavna destinacija za kupovinu aparata za ulepšavanje (među kojima su figaro i slični aparati za lokne među najpopularnijim), kao i preparata za negu i stilizovanje kose, koji loknama daju potrebnu definiciju, trajnost i negu. Iskoristili smo dostupnost drogerija i parfimerija u našim tržnim centrima kako bismo što preciznije odgovorili na sva vaša pitanja.

Zato, ostanite sa nama.

U nastavku teksta čeka vas praktičan vodič za pravljenje lokni različitog tipa: od atraktivnih raskošnih lokni, preko klasičnih lokni, pa sve do egzotičnih afro lokni koje će učiniti da izgledate neodoljivo!

I ne, ovo nije još jedan tekst sa praktičnim savetima za pravljenje lokni, već vam dajemo i konkretne preporuke za aparate za lokne, preparate za stilizovanje, kao i jasne smernice o tome gde ih možete nabaviti.

Kako napraviti lokne i koji su najbolji aparati za lokne različitog tipa?

Pre svega – kakve lokne želimo da dobijemo?

Od ovoga zavisi i odabir aparata, i način na koji ćete ih praviti, kao i svi drugi faktori o kojima treba misliti.

Hajde da zbog toga prvo odredimo kakve lokne su tačno one koje želimo.

Evo najpopularnijih vrsta lokni – Najbolje lokne frizure:

  • Klasične lokne
  • Raskošne talasaste lokne (lokne alla Viktorijini anđeli)
  • Sirena lokne
  • Beach waves (talasi koji izgledaju kako da se niste potrudile, a zapravo ste se mnogo potrudile)
  • Afro lokne (najsitnije lokne, čista egzotika)

Koje želite?

U zavisnosti od izbora načina da napravite lokne, zavisiće i izbor uređaja koji se koristi. Krenimo u potragu za aparatima i načinima na koje možemo da pravimo lokne svih vrsta.

Kako napraviti klasične lokne?

Klasične lokne možete da napravite tako da izgledaju zaista dobro, samo na dva načina: uz upotrebu figara i feniranjem sa malom četkom.

Klasične lokne posebno se nose u svečanim prilikama, jer su same po sebi – svečana frizura. Naročito ih vole maturantkinje, ali često se nose i na venčanjima, odlično se slažu uz haljine za svadbu!

Figaro za lokne je najpraktičnije rešenje za dobijanje klasičnih lokni.

Evo kako da napravite savršene lokne na figaro:

  1. Upalite figaro na željenu temperaturu
  2. Podelite kosu na dva dela, ili kako vam je zgodnije.
  3. Izdvojite pramenove tako da budu makar približno slične širine
  4. Zaštitite šake i prste rukavicama koje štite od toplote
  5. Stavite što bolje i važnije
  6. Uvijajte pramenove oko njega. Posle se očešljate širokom četkom i to je sve!

Veličina lokni zavisi od prečnika figara

Dostupni su figaroi u različitim dizajnima, sa najrazličitijim prečnicima, izrađeni od različitih vrsti materijala.

Birajte one sa zaštitnim slojem, koji sprečava pravljenje oštećenja na kosi. Naravno, bez obzira na to, koristite preparat za zaštitu kose od toplote. Sjajne, premijum preparate ovog tipa ćete pronaći u Sephori u Beogradu, a na povoljniju ponudu naići ćete u DM prodavnici u Beogradu, Lilly-ju i drugim parfimerijama u Beogradu, kao i BIG centrima u drugim gradovima.

Što se tiče prečnika, potrudite se da izaberete figaro koji će napraviti baš onakve lokne kakve želite da imate.

Njihovi prečnici se kreću uglavnom od 13 do 38 mm, pri čemu figaro najmanjeg prečnika pravi najmanje lokne, a figaro sa većim prečnikom pravi veće lokne.

U BIG tržnom centru pronaći ćete fenomenalnu ponudu figara, a naročito u prodavnicama elektronike u Beogradu i drugim gradovima, kao što su Gigatron u Beogradu i Gigatron u Novom Sadu.

Ove prodavnice okupljaju različite brendove i njihovu raznovrsnu ponudu na jedno mesto, pa ćete sa lakoćom pronaći aparat za kosu koji će u potpunosti odgovarati vašim merama.

Kako napraviti lokne i koji su najbolji aparati za lokne različitog tipa?

Kako se prave raskošne, blaže lokne?

Raskošne lokne su izuzetno popularne!

Potpuno su zamile strogu, ravnu kosu i klasične lokne. Njih ćete videti na skoro svakom Viktorijinom anđelu, što na revijama, što u njihovim off-duty izdanjima.

Evo i kako ih možete napraviti.

Kako napraviti lokne sa peglom?

Možda vam prvi put neće uspeti, ali kada jednom savladate ovu tehniku – svaki sledeći put ćete znati da pravite odlične lokne sa presom.

Pre svega, savetujemo da odaberete što tanju peglu, jer debele pegle za kosu prave velike talase umesto lokni. Potrudite se i da nađete peglu zaobljenih ivica. Ovo će sprečiti da vam lokne izgledaju “polomljeno”.

Evo koraka koje treba da pratite kako biste napravili sjajne lokne sa peglom:

  • Pripremite kosu za izlaganje toplini, poprskajte je sredstvom za zaštitu od toplote
  • Temeljno se očetkajte jer će u suprotnom lokne biti raščupane
  • Podelite kosu na 2 dela, po razdeljku
  • Razdvojte kosu na pramenove ujednačene veličine

Sad krećemo da pravimo lokne sa peglom.

  1. Počevši od malog dela kose, zategnite peglu (nežno) prema vrhu dela kose.
  2. Povucite peglu niz dlaku kao da ćete ispraviti kosu kao i obično. Ali kada dođete do dela vaše kose gde biste želeli da počne kovrdža (od sredine do kraja dela za prirodan izgled), zaustavite se i pređite na treći korak. Želite da se krećete neprimetno od koraka dva do koraka tri dok neprekidno pomerate peglu, što bi moglo zahtevati malo vežbe.
  3. Okrenite peglu za 180 stepeni (pola okreta) od lica i lagano povucite nadole kroz ostatak kose. Ponovite za svaki deo kose. Kada uvijete celu kosu, prstima izmasirajte koren, što će vam pomoći da razbijete kovrdže i da vam daju onaj kovrdžavi, nepovezani izgled.
  4. Počevši od malog dela kose, zategnite peglu (nežno) prema vrhu dela kose.
  5. Povucite peglu niz dlaku kao da ćete ispraviti kosu kao i obično. Ali kada dođete do dela vaše kose gde biste želeli da počne kovrdža (od sredine do kraja dela za prirodan, plažni izgled), zaustavite se i pređite na treći korak. Želite da se krećete neprimetno od koraka dva do koraka tri dok neprekidno pomerate peglu, što bi moglo zahtevati malo vežbe.
  6. Okrenite peglu za 180 stepeni (pola okreta) od lica i lagano povucite nadole kroz ostatak kose. Ponovite za svaki deo kose. Kada uvijete celu kosu, prstima izmasirajte koren, što će vam pomoći da razbijete kovrdže i da vam daju onaj kovrdžavi, nepovezani izgled.

Stajler za lokne (kupa za lokne) – brže rešenje?

I brže, i jednostavnije, ali realno – daje manje lepe rezultate.

Stajler je vrlo praktičan aparat za kosu jer osim ovih raskošnih lokni, može da vam služi za pravljenje najrazličitijih frizura. Na primer, za talase, za uvijanje krajeva, pravljenje kovrdža… Baš za sve!

Birajte ga prema prečniku i materijalu, baš kao i kod figara. Takođe, uzmite u obzir druge karakteristike kao što su: dužina kabla, pokazatelj temperture i slično. Sve su ovo korisne dodatne funkcije koje će olakšati upotrebu stajlera i učiniti pravljenje lokni jednostavnijim i lepšim!

Evo kako se prave raskošne lokne na kupu:

  1. Zaštitite šake, da se ne biste opekli. Stavite rukavicu otpornu na toplotu na ruku koja ne drži stajler za uvijanje kako biste je zaštitili od opekotina, posebno ako vam je korišćenje stajlera nešto sasvim novo.
  2. Baš kao i kada koristite peglu za kosu, očešljajte kosu u potpunosti i razdvojite je na delove od nekoliko centimetara.
  3. Držite kupu stajlera vertikalno, vrhom nadole. Uzmite deo kose kod korena i umotajte ga oko bureta najnižeg dela štapića, uvijajući od lica dok ne dođete do vrhova.
  4. Na kraju, obavezno očešljajte lokne širokim češljem sa što ređim zupcima, za kosu punu volumena. Odlične češlje ovog tipa naći ćete u Alexandar Cosmetics prodavnici u Beogradu, kao i četke za feniranje na lokne. Opremite se kvalitetnim četkama, i verujte – vaša kosa će biti lepša nego ikada!

Da bi lokna frizure bile postojane, na kraju ih poprskajte lakom za kosu, a ako imate problem da vam se kosa često mrsi – koristite sredstvo za definisanje lokni. Sve ove preparate pronaći ćete u opremljenim drogerijama i parfimerijama.

Kako napraviti lokne i koji su najbolji aparati za lokne različitog tipa?

Sirena-talasi: popularne cik-cak lokne su idealna frizura

Ukoliko se pitate kako napraviti talase u kosi, za to vam je potrebna petostruka presa i ništa više, osim preparata za negu naravno!

SIrena talase možete nositi baš svakog dana, ali i u specijalnim prilikama. Dobar su izbor frizure i za zimu, i leto, i za najrazličitije prilike. Morate ih probati!

Aparati za kosu za sirena lokne

Trostruka/Petrostruka presa pravi lokne tako što presuje kosu “lomeći je” na nekoliko mesta. Vrlo je jednostavno koristiti je.

  1. Podelite kosu na jednake pramenove;
  2. Uzmete pramen, stavite ga između dva dela zagrejane prese, spojite presu
  3. Spustite presu ka dole, opet spojite presu i tako uvijete i drugi deo pramena
  4. Ponovite proces sa svakim pramenom
  5. Raščešljajte kosu gustom četkom, da biste još više dobili na volumenu

Kod ove frizure, volumen je izuzetno važan faktor, pa slobodno eksperimentišite i koristite različite preparate za volumen. Istražite ponudu drogerija u Beogradu u BIG centru, kao i u BIG centrima u drugim gradovima. Oduševiće vas koliko efikasnih preparata za volumen u njima možete da pronađete!

Kako se prave afro lokne?

Afro lokne su hit u svetu.

Svaki stajling dovedu na viši nivo jer su toliko upadljive, da izgledaju kao svojevrsni modni akseosar.

Figaro za afro lokne

Jedini odgovor na pitanje: Kako napraviti afro lokne?, jeste: koristite aparat za afro lokne.

Jednostavno se koristi i daje sjajne rezultate, sa zaista malo truda.

Evo kako da napravite lokne sa figarom za afro lokne:

  1. Uključite figaro za afro lokne
  2. Sačekajte da se zagreje, a zatim uzimajte premenčić po pramenčić i uvijajte ga oko figara
  3. Krećite sa uvijanjem od samog temena, kako biste dobili zaista pravilne, dobro definisane afro lokne koje možete primeniti na celoj kosi.

Koju vrstu lokne ćete prvo probati da napravite?

Pronađite vama najbliži BIG tržni centar i opremite se sjajnim preparatima, aparatima za lokne i počnite da učite kako da napravite frizuru sa loknama. A kada za to nemate vremena – tu je Alfaparf Studio salon, u kome ćete dobiti lokne po svojoj želji!