hero

Uskršnja dekoracija koja će vaš dom pretvoriti u pravu uskršnju bajku

Dekoracija za Uskrs u vidu malih jaja i svećnjaka

Uskršnji praznici su jedno od najlepših doba u godini ‒ doba kada konačno dođe vreme da se cela familija okupi i zajedno uživa u toplom prazničnom duhu i divnoj prolećnoj atmosferi.

Uskršnja dekoracija igra veliku ulogu u svakom uskršnjem porodičnom okupljanju. Svi želimo da za uskršnje praznike trpeza bude puna omiljenih specijaliteta naših najmiljih, ali i da bude dekorisana sa ukusom.

BIG je za vas spremio ideje za uskršnje dekoracije koje će ove godine oduševiti sve vaše ukućane, ali i drage goste!

Nastavite sa čitanjem teksta i saznajte koje prodavnice u BIG tržnim centrima nude najlepše ukrase za Uskrs!

Uskršnja dekoracija doma – uskršnji ukrasi koji će vaše ukućane i goste ostaviti bez daha

Kada su u pitanju ukrasi za Uskrs, prvo na šta većina nas pomisli jeste uskršnja dekoracija stola i korpa sa uskršnjim jajima. Međutim, uskršnja dekoracija podrazumeva mnogo više od toga.

Osim korpe sa sveže ofarbanim jajima i šarenih salveta, svaki uskršnji sto možete ukrasiti vazom sa cvećem i lepim svećicama. Međutim, ne morate se ograničiti samo na trepezu – oni mogu naći mesto i u svakom drugom kutku vašeg doma i predstavljati vaš način da uredite stan u skladu sa nailazećim praznikom.

Cveće će u vaš životni prostor uneti dašak svežine i dugo priželjkivanog proleća, dok će svetlost sveća uneti mir i toplinu, koji su toliko karakteristični za svaki hrišćanski praznik.

Ovi elementi su pravi primer toga da uskršnja dekoracija ne podrazumeva samo ukrase koji će se naći na stolu tokom gozbe. Još jedan primer toga jesu uskršnje dekoracije za vrata u vidu venca sa ofarbanim jajima, koji će na lep način dočekati goste. Uskršnje drvo, gnezdo, kanta sa šarenim jajima i druga uskršnja dekoracija takođe predstavljaju odličan ukras za Uskrs, koji ove godine može krasiti vaš dom.

U prodavnicama kao što su Madame Coco u Beogradu ili Decorama u Novom Sadu tokom cele godine dostupne su elegantne vaze, svećnjaci i druga vrsta ukrasa za dom. Međutim, u susret Uskrsu, njihov bogat asortiman biva proširen i dekoracijom sa uskršnjim motivima.

U BIG tržnim centrima možete pronaći sve za vaš dom! Posetite najbliži BIG trži centar i osvežite svoj enterijer u susret Uskrsu!

Žena postavlja tanjir i escajg na dekorisan sto

JYSK uskršnja dekoracija – pronađite savršen ukras za Uskrs u JYSK asortimanu

Kada je u pitanju uskršnja dekoracija, JYSK prodavnica je pravi izbor za kupovinu.

JYSK prodavnica u Beogradu, Novom Sadu, ali i ostalim BIG tržnim centrima među našim posetiocima nadaleko je poznata ne samo po bogatom izboru modernih i kvalitetnih ukrasa za enterijer koje nudi tokom cele godine, već i po širokoj ponudi tematskih prazničnih ukrasa.

Kao što se u decembru izlozi ukrašavaju božićnom i novogodišnjom dekoracijom, tako i u susret Uskrsu u našim prodavnicama možete pronaći mnoštvo ukrasa za Uskrs kao stvorenih za vaš dom.

Zato ove godine posetite JYSK prodavnicu u Novom Sadu, Beogradu ili drugom najbližem BIG tržnom centru i ugrabite svoje komade uskršnje dekoracije po neodoljivim cenama!

Uskršnja dekoracija stola – ukrasi za Uskrs koji će upotpuniti svaku prazničnu trpezu

Trpeza je glavno mesto okupljanja svakog porodičnog praznika, pa tako i Uskrsa. Za njom se pričaju priče, dele osmesi, razmenjuju pokloni i uživa u toploj prazničnoj atmosferi.

Dekoracija jaja za Uskrs je glavni događaj u svim porodicama, u kojem učestvuju i mali i veliki. Razmislite o celokupnom utisku i izgledu trpeze koji želite da postignete na dan okupljanja, pa u skladu sa njima odaberite i boje i tehnike ukrašavanja jaja.

Nakon što ste se odlučili za izgled jaja, na redu su i ostali elementi koji će krasiti sto.

Kada se biraju uskršnji ukrasi za trpezu, suptilni i vedri detalji najbolji su izbor. Pomoću malih detalja kao što su šare na posuđu, salveti, poslužavnici i svećnjaci, možete postići svaki stil koji želite, a sve što vam je ove godine potrebno za najlepšu uskršnju trpezu pronaći ćete u BIG tržnim centrima!

#1 Raskošno i tradicionalno – oduševite svoje goste trpezom inspirisanom tradicijom

Za poštovaoce tradicije koji su ujedno i ljubitelji raskoša i motiva etno stila, ovaj stil biće pun pogodak. Kod ovog koncepta korpa sa uskršnjim jajima je centralni element, te je bitno najviše pažnje posvetiti upravo njoj.

Jaja u crvenoj i bordo boji, kao i ona farbana lukovicom neizostavni su deo svake tradicionalne trpeze. Odaberite pletenu korpu za jaja ili srebrni poslužavnik na kome ćete ih servirati, i najbitniji deo trpeze je spreman.

Ovakve trpeze najčešće krasi klasično belo posuđe i escajg srebrne boje, a za dodatne detalje odlučite se za posuđe i escajg sa motivima etno ili vintidž stila, kao i zlatne motive za dodatnu dozu raskoši.

Uskršnja dekoracija u stanu - ukrasi pile i zeka

#2 Vedra i šarena trpeza kao dobrodošlica proleću

Uskrs je prolećni praznik, te nije ni čudo što se mnogi odlučuju za šarenilo prilikom dekorisanja uskršnje trpeze. Šarena dekoracija stola je posebno zanimljljiva u porodicama sa malom decom.

Kod ovakvog stila, sve je dozvoljeno. Jaja možete farbati u različite boje, od crvene i zelene do ljubičaste, narandžaste i žute. Praznični sto ukrasite šarenim salvetama sa uskršnjim motivima, kao i prirodnim ili veštačkim cvećem, lišćem i grančicama.

Uz šarena jaja, piliće, koke i uskršnje zeke, dekoracija vaše trpeze oduševiće i razveseliti i najmlađe članove porodice! Odaberite dekoraciju iz našeg bogatog asortimana i unesiti prolećni duh u svoj dom!

#3 Otmeno i sofisticirano – uskršnja dekoracija za minimalističku proslavu 

Ukoliko želite da vaša trpeza izgleda elegantno i otmeno, odlučite se za samo par nijansi koje ćete kombinovati. Bela boja je jedan od klasika koji će vašem stolu dati tradicionalan i prefinjen izgled.

Možete se odlučiti za stolnjak bele boje koji ćete upotpuniti posuđem smelije boje poput tradicionalne crvene ili vedre zelene, uparene sa salvetima nežnijih nijansi iste boje. Za potpuno minimalistički stil, birajte neutralne boje poput sive i zemljanih nijansi.

Prilikom farbanje jaja, odlučite se za kombinovanje sličnih nijansi, kako vaša trpeza ne bi bila previše šarena. Za kraj, odaberite elegantnu vazu i svećnjak po vašem ukusu i postavite ih na sto kao centralne motive vašeg aranžmana.

U BIG tržnim centrima za tili čas možete obogatiti vašu prazničnu trpezu. U prodavnicama kao što su Dekor Dom u Beogradu i Stan Art u Novom Sadu, ali i mnogim drugim možete pronaći sve što vam treba – od stolnjaka i posuđa, do mnoštva ukrasa!

Uskrs i proleće su pravo vreme da osvežite svoj životni prostor, a BIG tržni centar je najbolje mesto! Posetite naše prodavnice kućnog tekstila, dekoracije i nameštaja i upotpunite svoj dom kvalitetnim komadima iz našeg širokog asortimana!