hero

Najbolji ženski i muški parfemi – TOP lista najboljih parfema

Najbolji ženski i muški parfemi – Top lista najboljih parfema

Najbolji muški i ženski parfemi glavna su tema mnogih razgovora među prijateljima, ali i članaka u modnim časopisima.

Svi mi želimo da pronađemo parfem koji će se pre svega nama dopadati, a zatim i oslikavati naš karakter, dok su spontani komplimenti od okoline uvek poželjan bonus.

Na prvi pogled, pronaći i idealan parfem može delovati kao dug i komplikovan proces, ali mi smo tu da pomognemo!

Parfimerije u BIG shopping centrima nude širok izbor parfema, među kojim su i oni koji se nalaze na današnjoj listi. Nastavite sa čitanjem i saznajte koji su to najlepši ženski i muški parfemi.

Kako odabrati najbolje muške i ženske parfeme?

Parfem predstavlja lični pečat pojedinca, način da se istaknemo i ostavimo utisak na svoju okolinu. Možda nikada niste razmišljali o tome, ali parfem koji svakodnevno nosite na sebi igra veliku ulogu u formiranju prvog utiska o vama. Takođe, on je nešto što se dugo pamti čak i nakon što sva druga sećanja izblede.

Odabir savršenog parfema nije lak posao. Ne možemo reći da su najlepši muški parfemi oni koji mirišu intenzivno i orijentalno, niti da su najbolji ženski parfemi isključivo nežni, cvetni i prozračni.

U svetu mirisa postoji mnogo različitih nijansi, koje morate sami otkriti kako biste pronašli svoju idealnu notu. Međutim, određene informacije mogu vam pomoći u odabiru, kao na primer koji su najprodavaniji ženski parfemi, ili koji su najbolji muški parfemi po izboru žena.

Zato smo za vas sastavili listu najpopularnijih muških i ženskih parfema, koja će poslužiti kao dobra osnova. Sve parfeme sa ove liste možete pronaći u našim parfimerijama u Beogradu, kao i u parfimerijama u Novom Sadu i ostalim BIG tržnim centrima.

Nastavite sa čitanjem i saznajte koji su to najlepši ženski parfemi i najpopularniji parfemi za muškarce, a nakon toga svratite u svoj omiljeni BIG tržni centar i testirajte ih iz prve ruke u nekoj od naših brojnih parfimerija!

Najbolji ženski parfemi – najpoznatiji parfemi svih vremena za kojima će se svi okretati

Šta čini najlepši ženski parfem, senzualne i postojane note, ili pak osvežavajuća citrusna ili cvetna završnica? Jesu li najlepši parfemi za zene nežni i romantični, ili mogu biti i energični i odvažni?

U nastavku teksta pročitajte koji su najbolji ženski parfemi po izboru muškaraca, ali najpopularniji ženski parfemi među pripadnicama lepšeg pola, koji će upotpuniti vaš stil.

#1 Shalimar, Guerlain – najlepši ženski parfem insipirisan večnom ljubavlju

Lepota ovog parfema velika je koliko i ljubavna priča kojom je inspirisan. Naime, njegov tvorac Žak Gerlan osmislio ga je 1925. godine, podstaknut čuvenom pričom o caru Šah Džahanu, koji je svoju najveću ljubav prvi put sreo u vrtovima Šalimara, a kasnije u njenu čast podigao čuveni Tadž Mahal.

Shalimar je topao i začinjen miris, prožet cvetnim notama jasmina, ruže i irisa. Njegove note otvoriće vam magičan svet Orijenta i ostaviti moćan utisak kod svakoga ko vas sretne.

Mirisna grupa: orijentalno začinski

Glavni akordi: citrus, amber, drvene note, vanila

Gornje note: bergamot, limun, mandarina, kedar

Srednje note: iris, pačuli, jasmin, vetiver, ruža

Donje note: vanila, koža, mošus, opoponaks, tamjan, cibetka, sandalovina

Najbolji ženski i muški parfemi – Top lista najboljih parfema

#2 Black Opium, Yves Saint Laurent – zaštitni znak za odvažne žene

Najbolji ženski parfemi gotovo neizostavno moraju uključiti i ovaj popularan miris. Black Opium je baš onakav kakvim ga ime opisuje – opijajuć i senzualni miris, koji okreće poglede u vašem pravcu.

Black Opium je najprodavaniji ženski parfem među odvažnim ženama. Namenjen je dinamičnim i energičnim damama koje vole da preuzmu rizik. U svom sastavu sadrži moćnu crnu kafu, slatku vanilu i postojan pačuli, koji pružaju senzualan i dugotrajan miris.

Žene se uglavnom dele na one koje ga obožavaju i kojima se ne dopada, ali jedno je sigurno – ukoliko se odlučite za ovaj miris, nikoga nećete ostaviti ravnodušnim.

Mirisna grupa: orijentalno začinski

Glavni akordi: vanila, kafa, slatke note, vreli začini

Gornje note: ružičasti biber, cvet narandže, kruška

Srednje note: kafa, jasmin

Donje note: vanila, pačuli, kedar

 #3 Libre Intense, Yves Saint Laurent – francuska čarolija u jednoj bočici parfema

Zamislite spoj intenzivne francuske lavande, u kombinaciji sa mirisnim notama slatkog narandžinog cveta i nežne i stidljive orhideje. Upravo takav je Libre Intense, koji mnoge dame drže za najlepši parfem.

Libre Intense namenjen je modernim i slobodnim ženama, koje bez straha izražavaju svoja osećanja i ne plaše se da budu u centru pažnje. Njegove mirisne note opisane su kao kombinacija vatre i zlata, a sa njim kao svojim zaštitnim znakom, nigde nećete proći neopaženi.

Mirisna grupa: aromatični fužer

Glavni akordi: vanilla, belo cveće, slatke note, lavanda

Gornje note: mandarina, francuska lavanda, bergamot

Srednje note: lavanda, sambac jasmin, cvet narandže iz Maroka, orhideja

Donje note: vanila sa Madagaskara, vetiver, ambergris, tonka iz Venecuele

 

#4 For Her, Narciso Rodriguez – parfem za seksipilnu ženu koja prati modne trendove

For Her je moderan i seksipilan parfem namenjen slobodnoj i izazovnoj ženi. Kreiran je u Americi, od strane mladog dizajnera kubanskog porekla Narcisa Rodrigeza, a ubrzo nakon lansiranja postao je izuzetno popularan.

Njegovo prvo izdanje pojavilo se 2004. godine u vidu toaletne vode u crnoj bočici i ružičastoj kutiji, nakon čega je 2006. godine lansirana parfemska voda u ružičastoj bočici i crnoj kutiji.

Obe verzije karakteriše mošus kao centralna nota, dok se u gornjim notama smenjuju cvetni i začinski akordi. Toaletna voda se može okarakterisati kao agresivnija i oštrija, dok je parfemska voda nežnija i pitomija. U nastavku predstavljamo glavne karakteristike prvobitne verzije.

Mirisna grupa: cvetni drveni mošusni

Glavni akordi: mošusne note, puderaste note, belo cveće

Gornje note: osmantus, cvet pomorandže, bergamot

Srednje note: mošus, amber

Donje note: vetiver, vanila, pačuli

Najbolji ženski i muški parfemi – Top lista najboljih parfema

#5 Light Blue woman, Dolce & Gabbana – upoznajte prozračan miris sicilijanskog leta

Od svih Dolce & Gabbana parfema, Light Blue je najprozračniji i najsvežiji, zbog čega mnoge pripadnice lepšeg pola smatraju da je on najlepši ženski parfem. Light Blue odiše ženstvenošću i lakoćom, a njegove note bude asocijajciju na sicilijansko leto.

Vlažne note limete i čempresa u kombinaciji sa svežim notama limuna i jabuke čine ga savršenim letnjim parfemom. Ukoliko ste ljubitelj citrusnih mirisa, Light Ble je parfem idealan za vas.

Mirisna grupa: cvetni voćni

Glavni akordi: citrus, drvene i sveže note, voćne note

Gornje note: sicilijanski limun, zelena jabuka, divlji zumbul

Srednje note: jasmin, bambus, ruža

Donje note: kedar, ćilibar, limun

Jeste li već pronašli svoj favorit? Svaki od parfema na ovom spisku, ali i mnoge druge možete pronaći u našim radnjama poput prodavnice Sephora u Beogradu, drogerije Lilly u Novom Sadu ili parfimerije Jasmin u Beogradu.

Šoping više nije rezervisan samo za krpice! Posetite BIG tržni centar u Beogradu, Novom Sadu i ostali gradovima i pronađite najlepši ženski parfem po povoljnim cenama!

Najbolji muški parfemi – pronađite parfem koji odgovara vašem karakteru

Muškarce obično zanima, koji su to najbolji muški parfemi po izboru žena? Istina je da je najbolji muški parfem onaj u kome se osećate odvažno i puni samopouzdanja, bez obzira da li u njemu preovladavaju citrusne note ili note sandalovine.

Ipak, za vas smo spremili listu top 5 najboljih muških parfema koji su sa razlogom steklu ovu reputaciju. U nastavku teksta pročitajte koji su to najbolji parfemi koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a nabavite ih u vama najbližem BIG tržnom centru!

#1 Club de Nuit Intense Man, Armaf – suptilne note koje će upotpuniti svaki stil

Prvi na listi najboljih parfema jeste Club de Nuit Intense, provokativan, a istovremeno prefinjen i otmen, baš kao i bočica u kojoj dolazi. Ovaj parfem smatra se dvojnikom popularnog Creed Aventusa, s tim što je cenovno mnogo pristupačniji.

Ovo je drvenasto-začinski miris, sa glavnim akordima citrusa i voća. Muževni miris mošusa, pačulija i vanile koji čine njegovu bazu savršeno se uklapaju sa srednjim notama breze, jasmina i ruže, dok gornje note limuna, ananasa i jabuke čine fantastičnu završnicu.

Mirisna grupa: drvenasto-začinski

Glavni akordi: citrus, voćne note, koža, note dima

Gornje note: limun, bergamot, crna ribizla, jabuka, ananas

Srednje note : jasmin, ruza, breza

Donje note : pačuli, mošus, vanila

 

#2 Terre d’Hermes, Hermes – parfem za muškarca koji zna šta želi

Kada su u pitanju najbolji parfemi, Terre d’Hermes je u foto finišu sa Armafovim Club de Nuit. Ovaj parfem sadrži klasični trio muških nota koji čine mošus, drvene i citrusne note, dok mu začinsko bilje daje dozu mistike.

Ovo je parfem za ozbiljne i zrele muškarce, koji imaju svoj cilj u životu i znaju šta žele. Njegov prepoznatljiv miris zasnovan je na harmoniji vazduha i zemlje. Senzualan i luksuzan, ovaj parfem odličan je za posao i specijalne prilike.

Mirisna grupa: drvenasto-začinski

Glavni akordi: citrus, drvene note, sveže začinske i aromatične note

Gornje note: pomorandža, grejpfrut, kremen

Srednje note: biber, list geranijuma, ružičasti biber, pačuli

Donje note: kedar, vetiver, benzoin

 

#3 Cool Water, Davidoff – osvežavajući parfem za vedre i energične muškarce

Sledeći parfem na listi najboljih muških parfema jeste Cool Water, koji predstavlja vanvremenski klasik među muškim parfemima. Ovaj parfem je jednostavan i muževan, osvežavajućeg i oštrog mirisa, koji odiše vitalnošću i energijom.

Ovaj parfem savršen je za avanturiste, energične muškarce koji prihvataju svaki izazov, i to sa osmehom. Smatra se klasikom među letnjim parfemima, te je idealan dodatak kolekciji svakog ko voli sveže i prozračne parfeme.

Mirisna grupa: aromatično-vodeni

Glavni akordi: aromatične note, zelene i morske note, sveže začinske note

Gornje note: sveži pepermint, morska voda, zelene note, lavanda, ruzmarin, korijander

Srednje note: geranijum, neroli, jasmin, sandalovina

Donje note: ćilibar, kedar, duvan, mošus, hrastova mahovina

Najbolji ženski i muški parfemi – Top lista najboljih parfema

#4 Eros, Versace – muški parfem koji spaja eleganciju i raskoš

Samo ime mu kaže, Eros je parfem u koji ćete se zaljubiti i vi, ali i vaša lepša polovina. Ovo je parfem koji spaja ekstreme, sa ciljem da razuzda strasti. Elegantan i provokativan, ovaj parfem sadrži prefinjene i citrusne note, upakovane u raskošnu tirkiznu bočicu.

Eros je najbolji muški parfem za muškarce koji žele da ostave elegantan utisak, osećaju se lepo u svojoj koži, ali i zagolicaju maštu prisutnih.

Mirisna grupa: aromatični fužer

Glavni akordi: vanilla, aromatične note, zelene i sveže začinske note

Gornje note: nana, zelena jabuka, limun

Srednje note: mahune tonke, geranijum, ambroksan

Donje note: vanila sa Madagaskara, vetiver, mahovina, kedar iz Virdžinije, atlas kedar

#5 Acqua Di Gio Profumo, Giorgio Armani – idealan parfem za svaku priliku

Dvadesetak godina nakon lansiranja popularnog vodenog mirisa Acqua Di Gio, Armani je predstavio svoj novi aromatično-vodeni miris Acqua Di Gio Profumo.

Ovo je najbolji muški parfem za one koji žele jedan univerzalan miris za sve prilike. Prozračan i elegantan, ovaj miris simbolizuje dodir snažnih morskih talasa sa crnim stenama. Sveži vodeni akordi u kombinaciji sa aromatičnim tonovima žalfije i ruzmarina čine Acqua Di Gio Profumo parfemom koji nikada neće izaći iz mode.

Mirisna grupa: aromatično-vodeni

Glavni akordi: vanilla, aromatične note, morske note, sveže začinske note

Gornje note: bergamot, morske note

Srednje note: geranijum, ruzmarin, žalfija

Donje note: pačuli, tamjan

Jesu li vam naši predlozi zagolicali maštu? Ukoliko ste pronašli parfem koji je zadržao vašu pažnju, ili vam se čini da bi se dopao vašoj lepšoj polovini, vreme je da ga isprobate! Posetite parfimeriju Jasmin u Novom Sadu, drogeriju Lilly u Beogradu ili bilo koju drugu parfimeriju u najbližem BIG tržnom centru i pronađite najlepši muški parfem koji će dugo ostati vaš zaštitni znak!