hero

Vuneni kaputi – Zašto je elegantan i kvalitetan kaput od vune uvek u trendu?

Vuneni kaputi – Zašto je elegantan i kvalitetan kaput od vune uvek u trendu?

Vuneni kaputi, u hladnim jesenjim i zimskim mesecima, praktično nemaju alternativu!

Ima li i jednog odevnog komada da tako lepo spaja kvalitet, eleganciju i komfor?

I funkcionalnost, i estetika.

Vuneni kaputi savršeno mire jedno s drugim, praveći tako svojevrsni modni kompromis između korisnosti i lepote.

Ukoliko još uvek nemate jedan dobro ukrojen vuneni kaput, ovaj tekst će vam poslužiti kao sjajan vodič da ga nabavite i time upotpunite svoje zimske kombinacije. A ako ga već imate – saznaćete zbog čega ga toliko rado nosite, ali i dobiti predloge za prodavnice u kojima ga možete nabaviti.

U nastavku otkrijte zbog čega je vuna tako cenjen materijal, kako odabrati najbolji model kaputa za sebe, ali i u kojim prodavnicama u BIG tržnim centrima možete da pronađete fenomenalne vunene kapute!

Vuna: materijal koji ne zastareva

Vuna je prirodni materijal koju koristimo već hiljadama godina.

Najranija poznata upotreba vune datira još od oko 6000 godina pre nove ere. Dokazi o proizvodnji tekstila od vune pronađeni u drevnim civilizacijama kao što su Sumerani i stari Egipćani.

Upotreba vune se proširila širom sveta, a do srednjeg veka je postala vitalni ekonomski resurs u Evropi. Proizvodnja vune je bila važan deo industrije u srednjovekovnoj Evropi, a trgovina vunom jedna od pokretačkih snaga razvoja gradova u to vreme. Danas je vuna i dalje važan materijal u tekstilnoj industriji i koristi se za izradu vrlo širokog spektra proizvoda.

Pre svega za odeću, ali i za tapaciranje nameštaja i izradu tepiha.

Mi najviše volimo da je vidimo u deklaracijama na džemperima i fenomenalnim vunenim kaputima!

Zašto je vuna najbolji izbor materijala za kaput?

Vuna je jedan od najboljih prirodnih materijala za kapute jer je topla, izdržljiva i izuzetno nosiva.

Odličan je izolator.

Ovo znači da vas vuna može zagrejati na niskim temperaturama, a hladiti na vrućim. Kako to upeva? Upravo zahvaljujući zadivljujućim izolacionim svojstvima, koji zapravo znače da ona čuva i održava temperaturu tela.

Vuna takođe prirodno eliminiše vlagu, što pomaže da ostanete suvi i na velikoj vlažnosti vazduha ili tokom kišnih i snežnih dana.

Savršena odlika materijala za kaput, zar ne?

Pored toga, vuna je veoma izdržljiv materijal koji može da izdrži redovno habanje i nošenje i da pritom svojim izgledom i nakon višegodišnjeg nošenja deluje skoro pa netaknuto.

Ovaj prirodni materijal je prirodno otporan na gužvanje, što ga čini jednostavnim za održavanje. Pegla vam za kaput od vune neće ni zatrebati.

I na kraju, vuna je materijal koji se može obrađivati i pleteti na različite načine, a i mešati sa raznovrsnim materijalima.

Zato je dizajneri rado koriste za izradu raznih stilova kaputa, koji svojim izgledom mogu da odgovaraju ženama i muškarcima različitih životnih stilova i modnih afiniteta.

Vuneni kaputi mogu biti debeli, laganiji, sjajniji ili mat… Raznovrsnost dizajna vunene kapute čini sjajnim izborom za ljude najrazličitijih modnih stilova!

Vuneni kaputi – Zašto je elegantan i kvalitetan kaput od vune uvek u trendu?

Izaberite vuneni kaput koji će istaći vašu figuru i stilske afinitete

Sada kada znamo sve prednosti vune, ostaje da odaberemo vuneni kaput koji će nam i izgledom potpuno odgovarati!

Ženski vuneni kaputi – kako odabrati idealan model za sebe?

Kada birate kaput, pre svega treba da uzmete u obzir svoj oblik tela: različiti stilovi kaputa mogu laskati različitim oblicima tela.

Na primer, ako imate figuru peščanog sata, strukirani vuneni kaput (najbolje sa kaišem na struku) će vam savršeno poslužiti da istaknete struk i tako naglasite obline, te istaknete lepotu figure. Ako imate takozvanu “kruška-figuru”, odaberite kaput sa širim donjim delom, a po mogućstvu sa V izrezom na prednjoj strani. Ovako ćete vizualno učiniti telo proporcionalnijim i stilizovati se tako da vaši kukovi izgledaju uže, a ramena šire.

Ipak, nije sve u kroju i silueti. Kada birate vuneni kaput, važan je i stil.

Isprobajte različite i nemojte da se ustručavate da se u šopingu zadržite i više sati ako je to potrebno da biste pronašli model koji vam najbolje stoji i koji će se dobro uklopiti uz vaše omiljene zimske čizme. Vaš vuneni kaput treba da bude skladan vašem životnom stilu (nosiv u prilikama koje su deo vaše svakodnevice) i ukusu.

Na primer, jednobojni ženski vuneni kaput ravne siluete i istaknutih revera savršeno će odgovarati poslovnim damama, dok će kapute zvonastog oblika radije nositi žene koje vole da iskoriste modu da istaknu ženstvenost. Over-sized i teddy vuneni kaputi pristajaće šik damama koje se ne plaše da budu hrabre u modi.

Za kraj, obratite pažnju na to kako vam kaput stoji i da li je adekvatne veličine.

Šavovi na gornjem delu rukava treba da padaju tačno u liniji ramena, dok rukavi treba da budu dovoljno dugi da pokriju zglobove, ali ne toliko da padaju preko šaka ili da ometaju njihovo kretanje.

Muški kaputi od vune – elegantan odevni komad

Muški vuneni kaputi su, kao i kod drugih modnih stvari uopšte, dosta jednostavniji za pronalaženje.

Iako je u prodavnicama odeće u Beogradu i drugim gradovima u kojima je BIG, zaista dostupan vrlo širok izbor muške garderobe, aksesoara i stvari uopšte – on je dosta manji nego ženski, jer su i sami brendovi i dizajneri uglavnom više orjentisani na zadovoljavanje afiniteta lepše polovine šopingholičarske populacije. Osim toga, muška moda ima mnogo manje potencijala za eksperimentisanje.

Manji izbor olakšava odabir, pa vam nije potreban niz saveta i trikova da odaberete savršen muški kaput od vune za sebe.

Posavetovaćemo vas samo da odaberete boju kaputa koja će se dobro slagati sa vašim svakodnevnim odevnim kombinacijama.

Crna, siva i teget su konvencionalne boje sa kojima su šanse za grešku minimalne!

Obratite pažnju na detalje vunenog kaputa, kao što su podstava, dugmad i džepovi. Uverite se da je kaput dobro konstruisan i da su detalji dobrog kvaliteta. Uzimajući u obzir ove savete, bićete na dobrom putu da pronađete savršeni vuneni kaput koji vam dobro pristaje!

Vuneni kaputi – Zašto je elegantan i kvalitetan kaput od vune uvek u trendu?

Gde u potragu za savršenim vunenim kaputom?

U BIG, naravno!

Pronađite vama najbliži BIG tržni centar i uživajte u fenomenalnom iskustvu kupovine!

Po zavidnoj ponudi vunenih kaputa naročito se ističe Zara u Beogradu, Fashion and Friends prodavnica u Beogradu i Fashion and Friends u Novom Sadu, kao i Mona, domaći brend poznat po kožnoj galanteriji, ali i vunenim kaputima izvrsnog kvaliteta i ništa manje atraktivnog dizajna.

Osim ovih prodavnica, zahvaljujući raznovrsnosti brendova i širokoj ponudi prodavnica, sigurni smo da ćete vunene kapute pronaći i na drugim lokacijama u najbližem BIG centru!

Zahvaljujući sjajnim rasprodajama koje često organizujemo, kao i posebnim ponudama poput onih za Crni petak, kaput od vune vrhunskog kvaliteta možete da nabavite i po dosta nižoj ceni. Samo pratite vesti o našim sniženjima u Beogradu i drugim gradovima da biste bili u toku!

Posetite nas i uživajte u fenomenalnom šoping iskustvu!