hero

Uređenje spavaće sobe – Saveti za enterijer u kome ćete uživati

Uređenje spavaće sobe – Saveti za enterijer u kome ćete uživati

Spavaća soba kao oaza mira i udobnosti nakon napornog dana, prostor za odmor i relaksaciju od užurbane svakodnevnice.

Ne dozvolite sebi da kada je u pitanju uređenje spavaće sobe napravite greške kao što su preterano gomilanje nameštaja, previše jakih i dinamičnih boja, puno detalja koji odvraćaju pažnju…

Zbog ovih i drugih grešaka, dajemo vam nekoliko saveta za uređenje velikih soba za spavanje, ali i ideje za uređenje male spavaće sobe.

Kada nakon čitanja teksta dobijete nove zamisli, proverite koje se sve za kuću prodavnice u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije nalaze u BIG tržnim centrima. Novosađane će posebno obradovati vest da se otvorila prodavnica Madame Coco u Novom Sadu. Ovde možete kupiti sve što vam treba za uređenje vaše spavaće sobe!

Neće vam biti potrebni profesionalni saveti arhitekte za enterijer kako bi ste uredili spavaću sobu na najbolji način, makar kada su u pitanju komfor i udobnost. Dovoljno je da pročitate naše savete i ideje za praktične i moderne spavaće sobe u nastavku.

Maksimalna udobnost – prvi zadatak za uređenje spavaće sobe

Počnimo od suštine. Spavaća soba je mesto za odmor, pa ćete ovde pre svega želeti da se naspavate i napunite baterije za novi radni dan.

Opremite se udobnim jastucima, dušecima, mekanom posteljinom od prirodnih materijala i sebi napravite pravi ugođaj pre nego što utonete u miran san. Naša preporuka je svakako Vitapur prodavnica u Beogradu gde ćete pronaći sve što vam je potrebno!

Razmislite dobro šta je to što će vam doneti maksimalni komfor – sada je trenutak da odlučite da li ćete investirati u udobniji dušek, ili možda prostirku za krevet.

Takođe, ukoliko kupujete novi krevet, dobro razmislite o tome koje dimenzije vam najviše odgovaraju, kao i kako se to uklapa u vašu spavaću sobu – preveliki krevet koji ograničava vaše kretanje po sobi može vremenom izazivati frustracije.

Osvetljenje spavaće sobe – ideje za uređenje rasvete

Ukoliko ste rešili da provedete mirno nedeljno popodne kod kuće u svom omiljenom kutku za uživanje, dozvolite sunčevim zracima da prodru do svih delova vaše sobe.

Sa druge strane, kada želite da vikendom ujutru date sebi malo oduška i odspavate nešto duže, maksimalno zamračite prostoriju.

Prema tome, idealno je prozore pokriti odgovarajućim kvalitetnim roletnama i sebi omogućiti odgovarajući protok svetlosti u sobu.

Proverite ponudu koju ima Jysk prodavnica u Beogradu i pronađite savršene zavese i roletne za optimalno osvetljenje, prilikom uređenja spavaće sobe.

Čuvene “zebra zavese” pokazale su se kao dobro rešenje, ali ljubitelji romantike i klasičnog stila uređenja enterijera spavaće sobe će sigurno radije izabrati duge zavese. Vodite računa i o boji zavesa – ovo takođe ima uticaj na osvetljenje sobe.

Luster u spavaćoj sobi bi trebalo da prati stil uređenja ostalih komada nameštaja. Čest izbor za uređenje spavaće sobe je i luster sa ventilatorom, koji vam omogućava efikasno rashlađivanje tokom najtoplijih dana.

Pored glavnog izvora svetlosti, pobrinite se o tome da se u vašoj sobi za spavanje nađu zidne i druge lampe za romantičnu i mirnu atmosferu.

Boja zidova – važna stavka uređivanja spavaće sobe

Prva i osnovna greška kada je u pitanju uređivanje jeste odabir boja za zidove. Šta god da savetuju modni i magazini za enterijer, izbegavajte jake i dinamične boje kao što su crvena, narandžasta ili ljubičasta.

One odvraćaju pažnju i umaraju. Umesto njih, koristite što svetlije i nežnije boje, koje će celokupnom enterijeru dati blaži utisak, dok će za vas stvoriti idealan prostor za spavanje i relaksaciju.

Uređenje spavaće sobe – Saveti za enterijer u kome ćete uživati

Što manje nepotrebnih detalja prilikom uređenja enterijera spavaće sobe

Ne dozvolite da spavaća soba postane mesto za odlaganje stvari, kao ni prostor sa previše dekorativnih elemenata koji će je učiniti pretrpanom. Odaberite nekoliko vama dragih slika za zid, fotografija najbližih osoba, lampu, kutiju za nakit, ali se potrudite da ovde bude mahom sve ono što vam je potrebno.

Nameštaj rasporedite tako da soba bude prohodna, da se krevetu može prići sa svih strana bez problema, a odaberite orman sa dovoljno prostora za odlaganje stvari.

Idealno bi bilo da veći deo nameštaja odaberete u jednoj prodavnici kako bi postigli jedinstven i orginalan efekat enterijera, i to po vašem ukusu. Posetite prodavnicu nameštaja Vitorog u Novom Sadu ili prodavnicu Emmezeta u Beogradu i neka uređenje spavaćih soba protekne savršeno.

Feng Shui prinicpi za uređenje spavaće sobe

Feng Shui principi pretežno se odnose na poziciju kreveta. Idealno je da se krevet nalazi na sredini sobe za spavanje, dovoljno udaljen od vrata, bez obzira da li se ona nalaze idealno na uglu sobe, manje idealno na sredini zida ili u najgoroj opciji na zidu na kome je krevet naslonjen.

Što veća udaljenost od vrata uz još jedan veliki komad nmeštaja kao što je orman, koji stoji nasuprot krevetu za bolji protok energije, idealni su za dobro raspoloženje prema Feng Shui principma.

Male spavaće sobe ideje – saveti za enterijer

Uređenje za malu spavaću sobu zahteva nešto više spretnosti i dovitljivosti, kako bi od sobe malih dimenzija napravili jednako funkcionalan i lep prostor.

Ideje za uređenje male spavaće sobe moraju biti praktične, a evo šta možete primeniti bez mnogo problema:

  • Dovoljno mesta za odlaganje stvari – u nedostatku prostora za dovoljno veliki ormar i noćni stočić, evo nekoliko predloga:
    • kreveti sa prostorom za odlaganje stvari ispod dušeka i ležaja;
    • zidne police za odlaganje knjiga, nakita i za dekoraciju spavaće sobe;
    • ugradni ormari sa kliznim vratima savršen su izbor za uređenje malih spavaćih soba.
  • Krevet u skladu sa dimenzijama sobe – postoje odlični bračni kreveti i dušeci manjih dimenzija koje bez problema možete uklopiti u manje sobe;
  • Odaberite odgovarajuće boje – pored nežnih boja koje deluju umirujuće za boravak, idealan izbor za male sobe jeste bela boja. Ona otvara prostor i stvara utisak veće prostranosti;
  • Neka svaki komad nameštaja ima svoju namenu. Iskoristite svaki pedalj prostora maksimalno.

Uređenje spavaćih soba će prema našim instrukcijama biti jednostavan i praktičan zadatak. Svakako se možete posavetovati sa profesionalnim dizajnerom oko stila, dekorisanja i detalja, ali poslušajte i naše praktične savete za uređenje koji će vam pomoći da organizujete prostor na najbolji mogući način.

Naše sve za kuću prodavnice u Novom Sadu i Beogradu, kao i drugim gradovima Srbije će vam svakako biti od pomoći za odabir najboljih komada nameštaja i svih potrebnih elemenata za uređivanje spavaće sobe iz vaših snova, kao i drugih prostorija u domaćinstvu, ali i uređivanje dvorišta!

Za još korisnih saveta i zanimljivih tekstova, pratite našu BIG blog sekciju i proverite koje se sve radnje nalaze u BIG šoping centrima širom zemlje!