hero

Poklon vaučeri – Najbolje ideje za poklon kartice

Poklon vaučeri – Najbolje ideje za poklon kartice

Poklon vaučeri su praktično i fleksibilno rešenje za poklon za različite prilike, koji omogućava primaocu da samostalno odabere svoj poklon. Oni su takođe odličan način da malim znakom pažnje pokažete osobi koliko vam je stalo.

U ovom blogu ćemo istražiti šta su poklon vaučeri, za koje prilike su najprikladniji i koje vrste poklon vaučera su dostupne. Takođe ćemo razgovarati o prednostima vaučera i zašto su oni odličan izbor za svaku priliku.

Dakle, bilo da kupujete rođendanski poklon, poklon za Dan zaljubljenih, poklon za 8. mart – ovo može da bude sjajno rešenje. U nastavku teksta otkrijte više toga o poklon vaučerima i inspirišite se idejama sa najboljim gift karticama!

Šta su poklon vaučeri?

Poklon vaučeri, poznati i kao poklon kartice, su kartice koje se mogu koristiti za kupovinu robe ili usluga od određenog prodavca ili grupe trgovaca. Obično su dostupni za kupovinu u različitim novčanim iznosima i mogu se koristiti za kupovinu u prodavnici ili online.

U BIG tržnim centrima, veliki broj prodavnica nudi mogućnost kupovine gift kartice.

Poklon vaučeri su zgodan način da poklonite onima koje ne poznajte previše dobro, bez potrebe da brinete o ličnim preferencijama primaoca. Takođe su dobar izbor poklona za prijatelje i porodicu. Vaučeri za kupovinu u omiljenoj prodavnici daće im mogućnost izbora, a ujedno pokazati da ih pozajete.

Oni nude fleksibilnost i odlična su alternativa tradicionalnim poklonima. Umesto da pokušavate da shvatite šta bi nekome moglo da se dopadne, možete mu dati vaučer i pustiti ga da sam odabere svoj idealan poklon!

Kada su i kako nastale prve gift kartice?

Vaučeri za poklon postoje već više od jednog veka, ali su se značajno razvile od svog nastanka.

Prva zabeležena upotreba poklon bonova bila je ranih 1900-ih, kada su prodavnice izdavale papirne sertifikate koji su se mogli zameniti za robu. Ovi papirni sertifikati su zamenjeni plastičnim karticama 1990-ih, što ih je učinilo izdržljivijim i lakšim za upotrebu,

Prva gift kartica slična onome što vidimo danas je puštena u promet u ranim 1990-im i predstavio ju je Blockbuster Entertainment. Napravili su poklon karticu koja se mogla kupiti i koristiti u bilo kojoj od njihovih prodavnica i bila je ogroman marketinški upeh! Drugi trgovci su brzo sledili ovaj primer, a poklon kartica je postala popularan način davanja poklona.

Gift kartice su postale još popularnije početkom 2000-ih kada su postale dostupne za kupovinu online. Ovo je olakšalo ljudima da kupuju poklon karticu iz udobnosti svojih domova i šalju ih voljenim osobama na važne datume.

Danas su poklon kartice industrija vredna više milijardi dolara i dostupne su kod širokog spektra brendova -, od velikih robnih kuća do malih preduzeća. Takođe su dostupne u mnogo različitih oblika, od tradicionalnih plastičnih kartica do digitalnih poklon kartica koje se mogu poslati putem mejla ili tekstualne poruke. Gift kartice su prešle dug put od svojih skromnih početaka i nastavljaju da budu popularan način davanja poklona za svaku priliku!

Za koje je prilike najbolje dati poklon vaučer?

Poklon vaučeri su savršeni za sve prilike.

Možete pokloniti poklon vaučer za rođendan, praznike i posebne prilike kao što su venčanja ili rođenja deteta. Takođe su odlični za korporativne poklone i podsticaje zaposlenih.

Jedna od prednosti davanja vaučera je da se njime može kupiti sve što primalac želi. To ga čini idealnim poklonom za nekoga ko je teško kupovati ili ko ima sve što im je potrebno.

To je odličan način za podršku lokalnim preduzećima i vraćanje zajednici.

Poklon vaučeri – Najbolje ideje za poklon kartice

Vrste poklon vaučera

Dostupne su mnoge vrste vaučera za poklon, od kojih je svaki dizajniran za određenu svrhu. Neke od najpopularnijih vrsta vaučera uključuju:

Poklon vaučeri za specifičnu prodavnicu: Ovo su poklon vaučeri koji se mogu koristiti samo kod određenog prodavca. Na primer, poklon kartica iz knjižare može se koristiti samo za kupovinu knjiga iz te određene prodavnice.

Poklon vaučeri za više prodavnica: Ovo su vaučeri za poklon koji se mogu koristiti kod grupe prodavaca. Na primer, BIG je u nekoliko navrata, u sklopu specijalnih ponuda kojima se trudimo da obradujemo posetioce, nudio poklon vaučere iz tržnog centra, i on se može se koristiti za kupovinu robe ili usluga od bilo kog prodavca u tržnom centru.

Poklon vaučeri za iskustvo: Ovo su poklon vaučeri koji nude iskustva kao što su SPA tretmani, padobranstvo ili časovi kuvanja. Oni su odličan način da date jedinstven i nezaboravan poklon.

Najbolje gift kartice

Poklon vaučerima možete obradovati ljubitelje mode, kozmetike, knjiga… Baš svega!

#1 Poklon vaučer iz knjižare

Knjiga na poklon – svakome i u svakoj situaciji, je vanvemenski izbor!

A ako ne možete da se inspirišete i samostalno je odaberete – tu je gift kartica iz knjižare!

Vulkan u Beogradu, Laguna u Beogradu, kao i druge knjižare u prestonici, knjižare u Novom Sadu i BIG centrima u drugim gradovima Srbije nude mogućnost kupovine poklon vaučera. Najbolje od svega je što sve ove knjižare imaju izuzetno širok asortiman i drugih predmeta, osim knjiga, pa primaoc poklona može sebi da da mašti na volju kada bude birao šta će nabaviti u vrednosti gift kartice!

#2 Poklon kartica iz drogerije

DM u Beogradu, Lilly u Novom Sadu i na lokacijama u našim tržnim centrima širom zemlje i onako su jedna od omiljenih destinacija za kupovinu poklona. Zašto ovog puta to umesto klasičnog parfemskog seta, ne bi bio poklon vaučer?

Možda je vašoj devojci potrebna nova maskara, ili napokon želi da obnovi kozmetiku za kosu, a da to ni ne znate. Ovo je odličan poklon za devojku i prilika da joj omogućite da nabavi ono što joj je zaista potrebno!

#3 Poklon kartica za kupovinu garderobe

Zara u Beogradu samo je jedna od prodavnica odeće u prestonici koja nudi mogućnost nabavke gift kartice! Dođete u najbliži BIG, odete u omiljenu prodavnicu osobe kojoj kupujete poklon i obradujete je – sjajnim vaučerom koji će iskoristiti prema svom nahođenju!

Kupovina poklona nikad nije bila ovako jednostavna, zar ne?

Prednosti poklon vaučera

Poklon vaučeri nude nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne poklone.

Gift card nudi prednosti kao što su:

  • Fleksibilnost: Poklon vaučeri se mogu koristiti za kupovinu svega što primalac želi, dajući mu fleksibilnost da izabere idealan poklon za sebe.
  • Lakoća nabavke: Poklon vaučeri se mogu kupiti online ili u prodavnici i lako ih je pokloniti.
  • Personalizacija: Poklon vaučeri mogu biti personalizovani porukom ili dizajnom, čineći ih autentičnim i jedinstvenim poklonom.
  • Sigurnost: Poklon vaučeri su obično sigurniji od gotovine i mogu se zameniti ako su izgubljeni ili ukradeni.

Poklon vaučeri su zgodan i fleksibilan način davanja poklona za svaku priliku. Oni nude razne opcije i mogu se personalizovati tako da odgovaraju željama primaoca. Bez obzira da li tražite rođendanski poklon, korporativni podsticaj ili imat drugi povod, poklon vaučeri su odličan izbor.

Posetite naš tržni centar danas da biste istražili naš izbor gift kartica i pronašli savršen poklon za svoje najmilije!