hero

Moda proleće/leto 2022 – Ispratite najnovije modne trendove

Moda proleće/leto 2022 – Ispratite najnovije modne trendove

Moda za proleće/leto 2022. poručuje da je vreme je da odložimo široke, sportske krojeve, kimono-odela i izujemo oversized patike!

Ove sezone, sve je u osnaživanju i slavljenju ženskog tela i atributa.

Uska odeća koja ističe obline, raskošni printovi i atraktivni krojevi, spremaju nam pravi modni “sexy back”. Bilo je i vreme.

Prepoznati kao šoping destinacija broj 1 za kupovinu trendi komada odeće, obuće i aksesoara, donosimo trendove u vaše garderobere,  pravo sa pista svetskih metropola.

Prodavnice u BIG tržnim centrima uveliko su počele da izmamljuju osmehe šarenim izlozima koji saopštavaju: “Stiglo je proleće!”.

Evo koji modni trendovi vas čekaju u BIG-u ove sezone.

Moda za leto 2022 – kraće nego ikada!

Doviđenja midi i maksi dužinama, poklonite se njihovom veličanstvu – mini suknjama! 

Preciznije – mikro dužini, kako je nazivaju prestižni modni časopisi.

Videli smo ih na pistama Chanel, Miu Miu, pa i na Prada modnoj reviji. Zbog minimalne dužine, najviše će se nositi u sklopu mode za leto 2022, ali ako ih iskombinujete sa zanimljivim čarapama, sigurni smo da ćete uspeti da ih iznesete i tokom prolećne sezone.

Suknje mini dužine od senzualnog satena, ali i nežnog lana ili praktičnog poliestera dostupne su vam u najvećoj Zara prodavnici u Srbiji, koja je i koloritom i zanimljivim dezenima kolekcije takođe ostala verna najnovijim trendovima.

Naravno, ni Fashion&Friends, H&M, Waikiki, kao ni druge prodavnice odeće u Beogradu i drugim BIG centrima, nisu ostale imune na mikro trend.

Znate kako mini suknje umeju ili da vam stoje fantastično, ili da vam se uopšte ne dopadaju?

Raznovrsna ponuda prodavnica u BIG tržnim centrima brine se o tome da baš svaka žena može da pronađe mini suknju koja će laskati njenoj figuri. Ne dopada vam se kako vam stoje Zarini krojevi? Samo odete do susednog Stradivariusa, ili produžite do druge omiljene prodavnice i tako dok ne pronađete onu suknju koju ćete nositi uspravnih leđa!

I ne zaboravite – ovo leto, a nadamo se i sva koja dolaze, proteći će u znaku osnaživanja žena i njihovih figura. I to je najveći trend koji treba da ispratite. Ne dozvolite da vas strija, višak kilograma ili bilo koje drugo nezadovoljstvo svojim telom spreči da uskočite u minić sezone!

Moda proleće/leto 2022. poručuje da je vreme za redefiniciju seksipila

Modni trendovi za sezonu proleće-leto nadzirali su se još tokom akcije Crni petak, u jesenjim i zimskim kolekcijama brendova. Sećate se kako je u mesecima pred Novu godinu odeća počela da biva sve uža, a haljine sve atraktivnije? Novu godinu smo osim u božićnim džemperima, provodili u najsvečanijim, uskim i glamuroznim izdanjima.

Dizajneri su rešili da ovaj trend sužavanja i skraćivanja ispoštuju do kraja, pa će moda za proleće-leto biti obeležena haljinama i bluzama uz telo, providnim materijalima koji naglašavaju lepotu kože i vrlo, vrlo uskim bretelama. Takođe, šljokičaste boje i materijali od leta više neće biti rezervisani samo za novogodišnje veče, već i te kako nosivi i u letnjim mesecima!

Disko estetika se vratila iz 80-ih i spremna je da vas osvoji! 

U Fashion&Friends prodavnici u Beogradu, Fashion&Friends u Novom Sadu i u Inđija Outlet Parku pronaći ćete upravo ovakve modele, pristigle pravo sa svetskih modnih pista u naše tržne centre! Istražite svoj najbliži BIG i probudite svoju atraktivnost kao nikada ranije!

Moda proleće/leto 2022 – Ispratite najnovije modne trendove

Od kaladonta do jarkih kolorita – boje koje će obeležiti modu proleća 2022.

Da, dobro ste pročitali – kaladont.

Sećate se kako je prethodnih sezona off-white valer bele boje zavladao društvenim mrežama?

Ovog puta, to će učiniti “kaladont” nijansa bele – ona koja svojom nijansom podseća na belu pastu za zube. Kakvo osveženje!

Kao i obično, kod neutralnih boja sve će biti u teksturi. Začinite outfit kombinovanjem bluze od prijatne trikotaže iz Biliczki prodavnice u Beogradu sa suknjom identične nijanse, ali od satena ili teksasa. Sigurni smo da ćete ovako nešto moći da pronađete u P.S. Fashion prodavnici u Beogradu, P.S-u u Novom Sadu i drugim prodavnicama širom Srbije. Naravno, ove komade nosite u istom, monohromatskom tonu. Tako ćete napraviti komplementaran stajling, čiji se materijali savršeno dopunjavaju, a zbog jednobojnosti outfita ćete izgledati kao dama s naslovice!

I ne brinite, ako niste ljubiteljke klasičnih tonova – ovog leta nosiće se i jarke boje!

Najviše pink, narandžasta i zelena.

I ne fluorescentno, nego u jarkom tonu, živopisnom i prirodnom.

Osim što će ove boje biti “dozvoljene”, blagonaklono će se gledati i na njihovo kombinovanje. Dakle, nema tih pravila u kombinovanju boja koje ovog leta nećemo prekršiti!

Narandžasto sa roze, roze sa crvenom, žuto sa ciklamom  – sve će se podjednako nositi.

Videćete da ćete od trenutka kada obučete jarke boje na sebe, odjednom počinjete da zračite i svežom energijom. Probajte i uverite se i sami. Ohrabrite se i uplovite u svet najlepših kolorita i u najbližem BIG šoping centru isprobajte 50 nijansi plave, ljubičaste, narandžaste i zelene. Sigurni smo da ćete tek tada otkriti i koja vam boja najlepše stoji!

Ove sezone sve je obojeno ženstvenošću – moda za proleće-leto u svom najnežnijem izdanju

To smo mogli da vidimo i na nedeljama mode.

Donatella je u prolećnu kolekciju uključila čak i lateks, dok je kuća Gucci ostala verna suptilnoj čipki, a Dior prepoznatljivoj “Monroe” silueti. Influenseri su uveliko počeli da interpretiraju ove komade plasirajući ih na društvene mreže, te možemo konstatovati da je postignuto i trendsetersko saglasje između dizajnera i uživaoca trendova, pa smo spremni da protumačimo šta su nam pripremili!

A to što su nam pripremili je prava prolećna oda ženstvenosti!

Motivi leptirova, cveća, pa i dezenirani krojevi čije su linije inspirisane valovima ili kružnim ornamentima koji su tipični predstavnici ženske energije u estetici, ove sezone će se nositi na odeći!

Pogledajte samo kakve vam ženstvene komade donose Stradivarius u Beogradu, Koton u Novom Sadu i Pull&Bear prodavnica u prestonici. Ništa manje senzuala nije ni ponuda Reserved garderobe u Beogradu, kao ni Waikiki prodavnice u Novom Sadu i drugim BIG centrima!

Moda proleće/leto 2022 – Ispratite najnovije modne trendove

Moda za proleće-leto 2022 i kakve će se tašne i obuća nositi?

Mona u Beogradu i Inđiji, već je ukrasila izlog pink i zelenim kožnim tašnama. Ovakvu lepezu boja na koži nismo imali prilike da vidimo još od 60-ih, i to nas i te kako raduje! Osim zanimljivih boja, i dalje će se nositi male tašne, jasnih linija i jednostavnih krojeva. Određeni brendovi su već u ponude uključili i nešto ekstravagantnije tašne, u zanimljivim oblicima, pa se čini da će na ovom polju trend moći da se sroči u jednu sintagmu: “Sve ili ništa!”, odnosno – ili vanvremenska klasika, ili potpuna ekstravagancija.

Prodavnice obuće u Beogradu i drugim gradovima, verno prate trendove na polju garderobe, pa se savršeno dopunjuju sa trendovima.

Kicks and Heelz i Office Shoes u Beogradu sugerišu da se potpetice sa platformom vraćaju, a očekujemo da se uskoro pojave i sandale sa kožnim kaiševima koje prate liniju stopala i prekrivaju čak i prste!

Uživajte u prolećnom šopingu i obnovite svoj garderober! Vidimo se u BIG-u!